Personal: Een nieuwe baan! - De Genietende Foodie

Over 3 jaar zou ik nooit willen zeggen, ‘had ik maar’. Dat is onder andere de reden geweest voor het opzeggen van mijn huidige baan. Vandaag even een persoonlijke update online, met het hele verhaal én wat ik dan nu per 1 December ga doen…

Mijn lieve vrienden, familie en collega’s zijn ondertussen goed op de hoogte van (en misschien al zelfs gewend aan) het nieuws rondom mijn baan. Toch kon ik de afgelopen weken nog niet de woorden vinden om het op mijn manier op te schrijven – hier op mijn blog – en daarmee ook te delen met jullie, mijn lezers. Want, ook jullie zijn de reden van mijn besluit…

Het inzien van je eigen kunnen

20150411 - Markthal nr 1- Dronken kip foto 1 -

Het afgelopen halfjaar heb ik steeds meer genoten van het bloggen op De Genietende Foodie, voornamelijk door de leuke reacties die ik krijg van jullie op artikelen, Instagram & Facebook! Daarnaast zie ik elke maand dat jullie mijn platform op het internet blijven bezoeken én dat er steeds meer lezers bijkomen. Dat is zo ontzettend tof om te zien!!

De Genietende Foodie ben ik namelijk begonnen om mijn creativiteit kwijt te kunnen, om mijn recepten en leuke restaurantjes in Rotterdam te delen. Ik had totaal geen idee dat ik er zo veel plezier in zou hebben, er zoveel voor terug zou krijgen en wat er allemaal op mijn pad kon komen. Bijvoorbeeld dat ik door mijn blog samenwerkingen met de bedrijven (zoals de Markthal) kon gaan opzetten, dat had ik niet verwacht! Dit gaf mij een bepaald inzicht, want ik heb dit op eigen kracht gedaan. Door mijn platform, met mijn zelfgemaakte recepten, met mijn eigen kunnen!

In mijn huidige baan denk ik mee over de strategie van bedrijven, het kunnen inzetten van bepaalde methodes daarin en het gewenste effect hiervan. Dit allemaal in een branche die ik ontzettend interessant vindt (de gezondheidszorg), maar waar niet mijn passie ligt (eten). Als ik met een bedrijf  waarmee ik samenwerk in mijn favoriete branche praat over hun strategie en wat we kunnen doen om het gewenste doel te bereiken, dan zie ik daar opeens nieuwe kansen komen…

De twijfels

Kim-new york

Ik ben iemand die iets het liefst voor 1000% wil doen. De afgelopen maanden merkte ik dat dat helaas niet kan. Ik kan niet én een fulltime baan hebben van meer dan 40 uur én een blog runnen én een bedrijf groter willen maken én een sociaal leven hebben. Ik merkte aan alles – in zowel mijn lichaam als mijn rust dat de manier hoe ik alle ballen hoog probeerde te houden niet voor een langere tijd mogelijk was. Ook merkte ik dat ik niet de dingen kon doen die ik graag wilde doen, wat mij behoorlijk tegen stond in elk functioneren (zowel op werk, met de blog als sociaal). Juist omdat ik zoveel plannen heb, zoveel dingen wil maar er simpel gezegd gewoon niet meer dan 24 uur in een dag zit.

Mijn hoofd raakte behoorlijk vol en ik wist gewoon even niet wat ik nou moest doen. Ik heb hier vervolgens met veel mensen in mijn omgeving over gesproken, maar in het specifiek heel veel met mijn vriend. Ik wist dat ik moest gaan minderen, alleen niet precies hoe. Nouja, achteraf gezien wist ik dat wel, maar ik durfde het niet te weten. Klinkt misschien wat vreemd, maar als je weet dat je je sociaal leven niet wilt minderen en je blog (en je ambities ermee) niet naast je neer wilt leggen, blijft er maar 1 logische keuze over. Ga ik mijn baan opzeggen?!

Er is vervolgens een hele moeilijke, lastige en lange periode geweest met veel twijfels. Voor jullie idee, dit speelt sinds Juni dit jaar en voordat ik naar New York ging (eind september) wist ik al voor 99% zeker dat ik mijn baan ging opzeggen. Maar er was nog 1% die dacht “Ik heb een goede baan, mooie auto van de zaak, goed salaris, vastigheid. Moet ik dit nou wel doen?!”. Er is toen één gevoel geweest dat ik heb gehad wat ik nooit kon weg rationaliseren, omdat ik een gevoel had dat verdomd sterk aanwezig was. “Wat nou als ik over 3 jaar denk, had ik maar?”. Zoals mijn collega altijd zo mooi zegt “Be the master of your own destiny”. Je bepaalt zelf waar je staat, wat je doet in het leven, wat je van je leven maakt maar vooral, je bepaalt zelf waar je gelukkig van wordt.

Een nieuwe uitdaging

scharrels-schuim-5

Zo heb ik uiteindelijk besloten om mijn huidige baan op te zeggen en te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Ofwel, ik ga mijn blog en de onderneming die daarbij hoort groter maken. Ik wil meer tijd kunnen hebben om fijne & goede artikelen te schrijven voor jullie, zoals recepten en hotspots (en nog 100 andere leuke ideeën!). Daarnaast wil ik recepten (en meer!) gaan maken voor andere bedrijven, naast mijn blog. Met bedrijven waar ik achter sta, wat goed voelt en waar ik kansen zie. Zo heb ik sinds vorige week bijvoorbeeld een toffe ZZP klus binnen gehaald!

Maar… het allerbelangrijkste hierin, ik wil op zoek gaan naar hetgeen dat mij gelukkig gaat maken. Ik word vrolijk van mijn blog, van mijn lieve lezers, van de samenwerkingen met bedrijven. Maar misschien zit er wel meer in, misschien wil ik wel gaan koken voor anderen of wil ik workshops geven. Maar ook andere leuke klussen, dingen waar ik nu nog niet eens het bestaan van af weet. Misschien ga ik wel parttime in dienst bij een leuk bedrijf…

Zoals je kunt zien, ik heb geen idee wat deze nieuwe uitdaging mij gaat brengen. Ik weet alleen dat ik er heel veel zin in heb, zin om per 1 December vol aan de bak te gaan! En verder, verder zie ik het wel. Ik merk vanzelf wel welke kansen en mogelijkheden er op mijn pad komt. Want om eerlijk te zijn, dat geen plan hebben, dat bevalt mij wel!

12 Comments

 • Sandro Honkoop 20 december 2015 11:17

  Ha Kim, zit ik een beetje op foodblogs te googlen kom ik dit tegen! Heel cool en veel succes met je blog! Groet Sandro.

 • Esmiralda Alstede 20 december 2015 00:27

  Super gaaf je plan??. Ga je volgen….?. Succes in 2016!?

 • Sammie 25 november 2015 11:07

  Wauw, wat stoer! Heel veel succes!

 • Kelly 24 november 2015 22:39

  Super trots op je! Ik ga je ontzettend missen als collega, maar als vriendin ben ik super blij voor je. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken :)

 • Petra 24 november 2015 22:07

  Goed besluit… en deze tekst is helemaal van toepassing op jou “Al onze dromen kunnen waarheid worden, als we maar de moed hebben om ze te achtervolgen”. Veel succes, het gaat je gewoon lukken !!!

 • Wesley 24 november 2015 21:14

  We zullen je missen als collega, Kim! Maar des te mooier dat je je volledig op je passie kan storten, we houden je in(sta) de gaten

 • Corina braat 24 november 2015 21:01

  Veel plezier gen geniet van je nieuwe uitdaging Kim je kan het. Kijk er naar uit welke heerlijke ideeën je gaat creëren dikke knuf corina

 • Arja Hilberdink 24 november 2015 18:50

  Super dat je dit besluit hebt genomen. En ik ben natuurlijk supertrots op je eerste zzp-klus

 • Gerrit de Kramer 24 november 2015 18:11

  Super trots op je Kim, zoals je weet staan wij volledig achter je keuze(s), en hebben het volste vertrouwen. “Follow your hart”

 • Marloes 24 november 2015 13:59

  Gaat je helemaal lukken mop, trots op je dat je deze stap zet! X

 • Soert 24 november 2015 13:20

  Super gaaf succes

 • Desirée 24 november 2015 13:18

  Wauw! Wat stoer van je zeg. Heel veel succes! Ik ben benieuwd naar al je leuke plannen en ideeën.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...