Barbecue: Frisse zalmspies met parmaham - De Genietende Foodie

Deze frisse zalmspies grill je gaar op de barbecue. Met munt, citroen en parmaham zorgt dit gerecht voor wat afwisseling en is het zeer geschikt voor de zomerse dag!

zalmspies-citroen-parmaham-1 780

De barbecue staat hier deze zomer al geregeld aan. Zelf vind ik het altijd wel fijn om een beetje af te wisselen op de bbq. Mijn favorieten zijn een burger, een chipolata worstje, een groentespies en deze zalmspies. Natuurlijk nog een lekkere salade erbij, stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter én je barbecue is compleet!

Verwacht met dit recept een lekkere frisse, zoute toevoeging aan je grill menu! De zalm is gemarineerd in olijfolie met citroensap, citroenrasp en munt, super fris. Door de parmaham erbij krijgt de zalm een lekkere zoute, knapperige extra smaak. Erg lekker!

zalmspies-citroen-parmaham-2 780

Print het recept!
Barbecue: Frisse zalmspies met parmaham
Deze frisse zalmspies grill je gaar op de barbecue. Met munt, citroen en parmaham zorgt dit gerecht voor wat afwisseling en is het zeer geschikt voor de zomerse dag!
Porties
spiezen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 250 gram verse zalm
  • 6 plakken parmaham
  • 1 biologische citroen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 gram verse munt
  • peper & zout (naar smaak)
Benodigdheden
  • 6 saté prikkers
  • barbecue
Porties
spiezen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 250 gram verse zalm
  • 6 plakken parmaham
  • 1 biologische citroen
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 3 gram verse munt
  • peper & zout (naar smaak)
Benodigdheden
  • 6 saté prikkers
  • barbecue
Instructies
  1. Hak de munt fijn. Rasp de citroen en pers het sap in een kom. Meng de olijfolie met de munt, de citroenrasp en het citroensap. Snij de zalm in evengrote stukken en marineer de zalm voor ongeveer 15 minuten in de marinade. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  2. Maak 6 spiezen door de zalm op de saté prikkers te rijgen.
  3. Wikkel een plak Parmaham om een spies. Herhaal dit voor alle spiezen.
  4. Verhit de barbecue en grill de zalm gaar. Dit duurt ongeveer 6-9 minuten, afhankelijk van de warmte van de barbecue.
Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze zalmspies is een lekkere frisse afwisseling op de barbecue! De combinatie van de frisse smaken van de citroen en munt met het zoute van de Parmaham is erg lekker bij de zachte zalm. Geniet ervan!

zalmspies-citroen-parmaham-3 780

2 Comments

  • Charlotte S. 25 augustus 2016 09:03

    Wat een aparte combi, zalm en munt. Die kende ik nog niet, leuk!

    • Kim 26 augustus 2016 09:19

      Echt niet?! Ja, heel lekker. Geeft een hele zachte, fijne smaak aan de zalm. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt na het proeven, deel het even! :-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...