Frisse aardappelschotel met kipgehakt en prei - De Genietende Foodie

Een lekker licht en fris recept, deze aardappelschotel met kipgehakt en prei. Je zet het gemakkelijk op tafel, omdat de oven het meeste werk doet!

celavita-aardappelschotel-1 780

Dit typische Hollandse product, de aardappel, kun je perfect gebruiken om te combineren in lekkere recepten. Zo is gebakken aardappels bijvoorbeeld iets wat in veel Nederlandse gezinnen wel 1 keer in de week op tafel staat. Voor een campagne met Cêlavíta werd ik gevraagd om iets lekkers te creëren met een van 3 opgestuurde producten. Met de vastkokende aardappelen maakte ik een aardappelschotel met kipgehakt en prei.

Deze aardappelschotel is fris door de kipgehakt, wat heel licht van smaak is. Daarnaast zitten er prei, paprika en cherry tomaatjes in de aardappelschotel. Dit zorgt niet alleen voor een lekkere bite, maar ook voor een fijne afwisseling van smaken. De peterselie en geraspte kaas maken het uiteindelijk helemaal af!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

900 gram Cêlavíta Oma’s vastkokende aardappelen
300 gram kipgehakt
25 gram bakboter (ik gebruik Croma)
½ rode paprika
1 prei, enkel het wit
125 gram cherrytomaten
1 ei
150 ml slagroom
150 gram geraspte jonge kaas
10 gram peterselie
2 theelepels paprikapoeder
Peper en zout
Boter (om vorm in te vetten)

Benodigdheden

een ovenschaal

celavita-aardappelschotel-2 780

Wat moet je doen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en kook 1L water in een waterkoker. Snij de aardappels in dunne, lange plakjes. Kook vervolgens de aardappels in het water voor 5 minuten. Giet af en laat ze goed uitlekken.
  2. Snij ondertussen alle ingrediënten; de prei in halve ringen, de halve paprika in blokjes, de cherrytomaatjes in vieren en hak de peterselie fijn. Meng 150 ml slagroom met 200 ml koud water en 1 ei. Roer het goed door tot een gladde massa en voeg de gehakte peterselie en, naar smaak, peper en zout toe.
  3. Bak in een pan met boter de kipgehakt licht aan (ongeveer 3 minuten). Voeg de paprika poeder en, naar smaak, peper en zout toe. Voeg de prei, paprika en tomaat toe en bak alles voor 1 minuut. Haal de pan van het vuur.
  4. Vet de ovenschaal in en beleg de onderkant van de schaal met de helft van de voorgekookte plakjes aardappel. Strooi 50 gram (van de 150 gram) geraspte kaas over de aardappelen. Giet het kipgehakt mengsel in de ovenschaal . Bekleed de bovenkant van de ovenschaal met de rest van de voorgekookte plakjes aardappel. Giet het slagroommengsel er langzaam overheen. Tot slot bestrooi je de bovenkant met de rest van de kaas (100 gram) en zet je de ovenschaal voor 40-45 minuten in de oven!

celavita-aardappelschotel-3 780

Deze aardappelschotel is ideaal als je het een avondje wat minder tijd hebt om te koken, omdat de oven het werk voor je doet. Serveer er een frisse salade bij met komkommer om het helemaal af te maken! 

Nu ben ik alleen nog nieuwsgierig. Eet jij doordeweeks vaker aardappelen? Wat is jouw favoriete gerecht met aardappelen? Laat het achter in de reacties! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...