Hotspot: Zoet of Zout Stellendam - De Genietende Foodie

Aan de Haringvlietdam bij Stellendam is sinds kort een hip, modern én nieuw restaurant gevestigd dat zeker een bezoek waard is; Restaurant Zoet of Zout.

Prachtig uitzicht

zoet-of-zout-1a -780

Bij binnenkomst wordt je verrast door een warme, natuurlijke uitstraling van het restaurant. Dit wordt gecreëerd door een prachtige combinatie aan materialen; dikke houten tafelbladen met ijzeren onderstellen, camel kleurig leren stoelen, koperen & zeegroene woonaccessoires en een mooi uitzicht op het haringvliet. Ondanks de grote, open ruimte voelt het restaurant door de gietijzeren afscheiding klein en knus aan.

Zoet of Zout is gelegen aan het haringvlietmeer, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het haringvliet. Hier komt de naam van het restaurant, Zoet of Zout, dan ook direct vandaan. De haringvlietdam is een van de Deltawerken die het zoute zeewater van het zoete water scheidt.

Uitbreidde dinerkaart

zoet-of-zout-2 780

Tijdens Sinterklaasavond ging ik dineren bij Zoet of Zout, in het gezelschap van mijn schoonfamilie. Na een borrelhapje en een wijntje, gingen we door naar het voorgerecht. Mijn vriend en ik kozen voor het “Zoet of Zout shared dining”, waar we een proeverij ontvingen van alle voorgerechtjes op de kaart♥! Zo aten wij een zoete carpaccio, malse & goede pulled pork op chinese pannenkoekjes, een fris & romig tomaten soepje, krokante champignons, verse stellendamse garnalen en nog meer… Een bord vol met lekkers! De hoeveelheid is goed afgestemd, zodat je ook niet te veel als voorgerecht hebt. Daarnaast is ook de carpaccio zout, een variant met rode biet en geitenkaas, volgens mijn schoonmoeder een echte aanrader!

zoet-of-zout-3 780

Het hoofdgerecht was behoorlijk lastig te kiezen, omdat er een hoop aantrekkelijk en lekkere gerechten op de kaart stonden. Uiteindelijk ging ik voor de tamme eendenborst, op een Oosterse wijze met tempuragroenten en teriyakisaus. De eend was mals en mooi rosé, de groenten knapperig en de saus paste er goed bij. Ernaast hadden we allemaal lekkere knapperig patatjes, die goed gebakken waren.

zoet-of-zout-4 780

Ook mijn familie heeft erg lekker gegeten. Zo at mijn schoonmoeder een hertenbiefstuk met een mooie, zachte saus (zie bord aan de overkant van de eend). Ook de vis was goedgekeurd door mijn vriend & schoonzus, de een ging voor de tong in roomboter gebakken en de andere voor de gamba’s. Beide vielen goed in de smaak.

Tot slot namen we nog een dessert, op aanrader van de serveerster. Het concept van de dessert is dan je kleine, verschillende desserts kiest. Zo kun je verschillende gerechten proeven. Vooral de bar van pure chocolade en karamel is een dikke aanrader, echt ontzettend lekker! Maar ook de macarons en de crème brulee vielen goed in de smaak.

Meer dan alleen dineren

Naast dineren kun je bij Zoet of Zout ook heerlijk borrelen op een van de lounge banken of een lekkere lunch nuttigen. Zorg er alleen wel voor dat je van te voren een plekje reserveert, want het restaurant loop al erg goed!

En stel, je wilt voor of na je bezoek nog iets in de omgeving willen doen, breng dan een bezoekje aan de zeehondenopvang A Seal! Dit zit direct naast Zoet of Zout en hier kun je de zeehonden een bezoekje brengen & van dicht bij bekijken.

Ben je in de omgeving van Ouddorp, Rockanje of Hellevoetsluis, breng dan zeker een bezoekje aan dit mooie en goede restaurant Zoet of Zout. In het zomer zal ook het terras open gaan, waardoor je dan in de zon kunt genieten van een prachtig uitzicht én heerlijk eten!

2 Comments

  • Janna 3 februari 2016 19:41

    Wow, ziet er echt superfijn uit. Zowel het eten als de sfeer!

    • Kim 16 februari 2016 13:38

      Ja, het is echt een aanrader, lekker hip ook! Ben jij er ondertussen al een keer wezen eten?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...