KERST: Rollade met knoflook & rozemarijn - De Genietende Foodie

Deze rollade met knoflook & rozemarijn is perfect voor als je een grote groep te eten krijgt tijdens de kerst. Een lekkere cranberry saus erbij en genieten maar!

rollade-knoflook-rozemarijn-1-780

Tijdens de kerstdagen moet je het jezelf niet te moeilijk willen maken. Kies daarom voor een aantal mooie gerechten die je van te voren kunt bereiden of waarvoor de oven het werk doet. Rollade is zo’n gerecht. Ook is een rollade goed geschikt voor als je een grote groep met eters krijgt tijdens de kerst. Gewoon een paar plakjes afsnijden, een lekkere cranberry saus erbij (zoals deze) en genieten maar!

Je kunt rollade op veel verschillende manieren bereiden. Ik heb vorig jaar een heerlijk recept gedeeld voor een gevulde rollade met grove mosterd en coppa di parma, ook perfect voor de kerst! En ook deze gevulde rollade is heerlijk, die ik twee jaar geleden deelde. Vandaag heb ik een nieuwe variant voor je. Deze rollade met knoflook & rozemarijn is een recept waarbij de rozemarijn en knoflook lekker in het vlees trekken. Heerlijk!

rollade-knoflook-rozemarijn-2-780

Print het recept!
Rollade met knoflook & rozemarijn
Deze rollade met knoflook & rozemarijn is perfect voor als je een grote groep te eten krijgt tijdens de kerst. Een lekkere cranberry saus erbij en genieten maar!
Porties
rollade (6p)
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1 rollade à 500 gram
  • 3 tenen knoflook
  • 5 gram verse rozemarijn
  • 50 gram roomboter
Benodigdheden
  • Braadpan die in oven kan (of een ovenschaal)
Porties
rollade (6p)
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1 rollade à 500 gram
  • 3 tenen knoflook
  • 5 gram verse rozemarijn
  • 50 gram roomboter
Benodigdheden
  • Braadpan die in oven kan (of een ovenschaal)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Risp de rozemarijn en snij de knoflook in lange, dunne tenen.
  2. Snij kleine spleetjes met een mesje in de rollade aan de bovenzijde. Verdeel een stukje knoflook en rozemarijn in de spleten van de rollade.
  3. Bak de rollade aan weerszijden bruin in de boter in ongeveer 3-5 minuten. Zet de pan vervolgens in de oven en gaar de rollade in +- 45 minuten gaar. Giet steeds om de 10 minuten een beetje boter over de rollade, dan wordt de rollade lekker sappig!
Notities

Tip! Geen ovenvaste pan? Dan kun je ook gewoon een ovenschaal gebruiken met iets meer boter!

Tip 2! Heb je een beetje over? Gewoon bewaren voor de volgende dag. Koud is het ook héérlijk!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Perfect dus voor het kerstmenu, deze rollade met rozemarijn & knoflook. Kijk hieronder  bij de links ook even voor lekkere bijgerechten die je hier perfect bij kunt serveren! 

Op zoek naar meer kerstinspiratie? Kijk dan ook even hier
Hier vind je de receptenindex met nog veel meer lekkere inspiratie!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...