Kipsalon met verse friet - De Genietende Foodie

De dagen dat je kapsalon bestelde bij de Turk zijn met dit recept verleden tijd! Deze gezondere variant met kipfilet is niet alleen makkelijk te maken, deze kipsalon is ook nog eens véél lekkerder.

kipsalon-friet-2 780

Tijdens mijn studententijd in Rotterdam was kapsalon een gerecht dat ik geregeld afhaalde bij de Turk. De kebab vond ik altijd het lekkerste onderdeel, maar door de kleffe patat en de zachte groenten werd het geheel vaak een twijfelgevalletje. Het lekkerste blijft een kapsalon namelijk als je hem direct opeet na het klaarmaken. Desondanks de kleffe hap soms was de kapsalon een échte guilty pleasure voor mij!

Een gezondere variant van de kapsalon wilde ik altijd al een keer maken. Toen ik afgelopen week van Cêlavíta 2 zakken verse friet kreeg opgestuurd (vanwege de bloginsider campagne met Chicks Love Food) wist ik het! Die gezonde variant ging er deze week nog komen.

En wat is deze kipsalon lekker!! De verse, krokante frietjes met de zachte, malse kip zijn top. Daarover heen de knapperige bite van de sla & rode kool met de frisse smaken van de komkommer & tomaat. En natuurlijk een handje gesmolten kaas en een beetje Turkse knoflooksaus voor die échte kapsalon smaak. Dit recept voor deze kipsalon is echt een dikke vette aanrader!

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

250 gram kipfilet
½ zak Cêlavíta échte friet – robuust gesneden
50 gram ijsbergsla
een stukje rode kool
5cm komkommer
1 tomaat
handje 30+ kaas geraspt
2 tl paprika poeder
1 tl cayenne peper
1 tl knoflookpoeder
2 el olijfolie extra vierge
Turkse knoflooksaus (Yildriz)

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal

kipsalon-friet-1 780

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de kipfilet in kleine blokjes van 1,5 cm x 1,5 cm. Meng in een kleine kom de olijfolie met de paprika poeder, cayenne peper en knoflookpoeder. Schenk de marinade over de kipfilet, roer alles goed door en laat even in de koelkast staan om te marineren.
  2. Leg de friet om een met bakpapier bekleden bakplaat en zet deze voor 18 minuten in de oven. Draai halverwege de friet even om, zodat ze gelijkmatige bruin en krokant worden.
  3. Snij de ijsbergsla in stukjes, het stukje rode kool in snippers en de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en bak de kip in de marinade rondom bruin in ongeveer 3 minuten. De kip hoeft niet gaar te zijn, dit gebeurt in de oven.
  4. Haal de friet uit de oven, als deze klaar zijn. Leg de friet op de bodem van de ovenschaal. Leg hierop de blokjes kipfilet. Bestrooi met een handje geraspte kaas en zet de ovenschaal voor ongeveer 7 minuten in de oven.
  5. Als de kipsalon uit de oven komt, bestrooi je deze met de ijsbergsla, rode kool, tomaat en komkommer. Maak, naar smaak, af met de Turkse knoflooksaus.

kipsalon-friet-2 780

Als je deze kipsalon hebt geproefd, besteld je hem niet zo snel meer bij de Turk! Is de kapsalon ook een van jou guilty pleasures of geniet jij meer van iets anders? 

Dit artikel is gesponsord – Lees hier mijn disclaimer.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...