Recept: Plukbrood voor bij de borrel - De Genietende Foodie

Een goed gevuld plukbrood met mozzarella, bruschetta kruiden en verse basilicum.  Ideaal voor bij de borrel, tapas, barbecue of andere hapjes.

plukbrood-borrel-2 780

De korte food filmpjes op Facebook, mijn tijdlijn staat er vol mee. Elke dag word ik hongerig wakker. Er komen namelijk zo veel lekkere (veelal niet gezonde) gerechten langs! Het zorgt altijd wel weer voor goede inspiratie, zoals met dit borrelbrood. Dit spotte ik al eerder in de collectie van Pinterest. Het leek mij een leuk om nu eens met dit plukbrood mee aan de slag te gaan!

Veelal zie je deze plukbroden (ook wel borrelbrood genoemd) langskomen met cheddar of plakken kaas. Ik wilde daar eens iets anders mee doen, namelijk een variant die zeer geschikt is om te serveren bij een borrel, tapas of barbecue. Dus, in plaats van stokbrood met kruidenboter serveer je dit! En door de bruschetta kruiden, mozzarella en basilicum krijgt het ook helemaal een zomers tintje. Gelukkig is het recept erg makkelijk en kun je het brood vooraf voorbereiden. Zo hoef je het alleen nog maar te verwarmen vlak voor de  gasten komen.

Print het recept!
Plukbrood voor bij de borrel
In plaats van stokbrood met kruidenboter serveer je dit! Door de bruschetta kruiden, mozzarella en basilicum krijgt het ook helemaal een zomers tintje.
Porties
brood
Ingrediënten
  • 1 rond, stevig brood (niet gesneden)
  • 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 bol mozzarella
  • 4 tl bruschetta kruiden
  • 5 gram verse basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie extra vierge
Porties
brood
Ingrediënten
  • 1 rond, stevig brood (niet gesneden)
  • 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 bol mozzarella
  • 4 tl bruschetta kruiden
  • 5 gram verse basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 el olijfolie extra vierge
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Meng de olijfolie met de bruschetta kruiden. Snij vervolgens 1 sjalot heel fijn. Meng de roomboter met het bruschetta mengsel en 1 sjalot. Laat dit even buiten te koelkast staan.
  2. Snij de mozzarella bol in stukjes van ongeveer 2 x 2 cm. Hak de basilicum fijn.
  3. Het ronde, stevige brood snij je zowel horizontaal als verticaal in. Zorg dat je het brood niet geheel door snijd, de bodem moet in tact blijven.
  4. Nu in het een kwestie van vullen. Smeren allereerst de bruschetta kruidenboter met sjalot in het brood. Daarna vul je het brood met de mozzarella en tot slot verstrooi je de basilicum over en tussen het brood.
  5. Zet het brood op bakpapier in de oven voor ongeveer 8-10 minuten. Het plukbrood is goed als het brood licht gekleurd is en de mozzarella gesmolten.
Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

plukbrood-borrel-1 780

Dit recept is onwijs makkelijk en geeft een leuke, lekkere twist aan je avond. Of je het nou gebruikt bij de borrel, de barbecue of de tapas, het is gegarandeerd lekker! 

2 Comments

  • Sigrid 7 oktober 2016 09:43

    Waar koop je bruschetta kruiden? Bij AH kan ik ze niet vinden.

    • Kim 9 oktober 2016 09:44

      Hi Sigrid, ik zag inderdaad dat ze ze bij de AH niet meer hebben :-( Ik heb ze ook wel eens bij de Xenos, de Oil & Vinegar De Verstegen kruiden zijn te koop bij de Jumbo. Succes en geniet van het plukbrood!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...