Snelle, lekkere Italiaanse maaltijdsalade - De Genietende Foodie

Een maaltijdsalade is een onwijs makkelijk maaltijd voor een snelle doordeweekse avond. Dit keer een snelle, lekker Italiaanse maaltijdsalade, heerlijk!

italiaanse-maaltijdsalade-celavita-2 780

Een maaltijdsalade is een onwijs makkelijk maaltijd voor een snelle doordeweekse avond. Niet alleen kun je deze prima een paar uur van te voren bereiden, het is lekker licht en vult toch goed. Nu ik de laatste tijd wat vaker aan het sporten ben vind ik dit soort maaltijden echt een pré. Zo heb je een goede basis om lekker actief bezig te zijn.

Meestal maak ik een maaltijdsalade met pasta of couscous, zoals bijvoorbeeld deze. Dit keer gooi ik het eens over een andere boeg, namelijk met gebakken aardappeltjes! Voor mijn samenwerking met CélaVîta  (als bloginsider van ChicksLoveFood) kreeg ik afgelopen week mijn laatste pakket, een nieuw product dat in het aardappelschap ligt. Het zijn aardappels met de smaak van verse kruiden, om het seizoen te proeven. Zo is het net alsof ze uit je eigen kruidentuin komen..

Nu heb ik zelf al twee jaar een kruidentuin waarmee ik veel recepten goed op smaak kan brengen. Hierdoor is je gerecht al lekker op smaak zonder zelf veel moeite te doen. Dat is met de aardappels ook het geval. Deze variant met basilicum-knoflook is goed van smaak, lekker vers en precies zoals je een gebakken aardappel graag wilt hebben. Zonder toevoegingen zijn de aardappels ook al erg lekker, waardoor deze salade eigenlijk alleen een beetje verse basilicum & olijfolie nodig heeft. Erg makkelijk!

italiaanse-maaltijdsalade-celavita-3 780

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

Ingrediënten

450 gram CélaVîta aardappels basilicum knoflook
100 gram proscuitto crudo (Italiaanse rauwe ham)
200 gram cherry tomaten
150 gram mini mozzarella balletjes
1 gele paprika
50 gram rucola
3 gram verse basilicum, als garnering (hoeft niet persé)
25 gram ongezouten roomboter
2 el olijfolie extra vierge

Hoe maak je het?

  1. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met de boter. Voeg de aardappels toe en bak deze in circa 8 à 10 minuten bruin. Roer regelmatig door.
  2. Ondertussen halveer je de cherrytomaten en mini mozzarella balletjes. Snij de gele paprika in kleine blokjes en meng dit allen in een kom. Snij de plakjes proscuitto crudo in 3 delen en vorm hier kleine bollen van.
  3. Haal de gebakken aardappels van het vuur en laat deze even afkoelen in de pan.
  4. Meng de rucola met de olijfolie. Voeg dit vervolgens bij de cherrytomaten, mozzarella, paprika en proscuitto in een schaal. Voeg hieraan de gebakken aardappels en meng alles door elkaar. Serveer direct.

italiaanse-maaltijdsalade-celavita-1 780

Deze zonnige Italiaanse salade zet je onwijs makkelijk op tafel als lekkere maaltijdsalade. Door de aardappels is de salade goed op smaak en heb je eigenlijk geen andere kruiden nodig.

Nieuwsgierig naar mijn andere recepten voor CélaVîta? Ik maakte al eerder een frisse aardappelschotel met kipgehakt en prei. Ook werd een echte guilty pleasure omgetoverd tot een gezondere variant, een kipsalon!

Dit artikel is gesponsord – Lees hier mijn disclaimer.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...