Witte chocolade cheesecake (zonder oven) - De Genietende Foodie

Dit is nog lekkerder dan dat het er uit ziet! Het recept voor deze witte chocolade cheesecake is helemaal niet zo moeilijk én hij hoeft niet in de oven.

witte-chocolade-cheesecake-4-780

Tijdens mijn week New York heb ik afgelopen September echt ontzettend vaak een cheesecake gegeten ♥. Ik heb er echt een ware verslaving aan gecreëerd, aangezien ik overal waar ik zit nu cheesecake bestel óf mij moet inhouden om het niet te doen.

De meeste cheesecake varianten worden allemaal afgebakken in de oven, zoals de New York variant. Ik was zelf op zoek naar een variant die je juist niet in de oven hoeft te doen, zodat je de zachte, romige smaken van de kaas puurder proeft. Omdat ik na lang zoeken geen fijn recept kon vinden, heb ik zelf maar een basisrecept gecreëerd met mascarpone, slagroom en mon chou. Dit is in combinatie met witte chocolade écht perfect!

De handeling in het recept zijn niet zo moeilijk. Goed lezen is het belangrijkste. Eigenlijk is het lastigste aan dit recept het wachten. De cheesecake moet namelijk 8 uur opstijven in de koelkast. En ik kan je garanderen, als je eenmaal het mengsel hebt geproefd wordt wachten behoorlijk moeilijk!

witte-chocolade-cheesecake-3-780

Print het recept!
Witte chocolade cheesecake (zonder oven)
Dit is nog lekkerder dan dat het er uit ziet! Het recept voor deze witte chocolade cheesecake is helemaal niet zo moeilijk én hij hoeft niet in de oven.
Porties
taart (8 à 10p)
Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem
  • 200 gram digestive koekjes
  • 80 gram roomboter (ongezouten)
Ingrediënten voor het beslag
  • 250 gram naturel roomkaas (ik gebruik mon chou)
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
Ingrediënten voor de topping
  • 50 gram pure chocolade (85%)
Benodigdheden
  • bakblik van 22 cm
  • Bakpapier
  • keukenmachine
  • Spuitzak met dun opzegstuk
Porties
taart (8 à 10p)
Ingrediënten
Ingrediënten voor de bodem
  • 200 gram digestive koekjes
  • 80 gram roomboter (ongezouten)
Ingrediënten voor het beslag
  • 250 gram naturel roomkaas (ik gebruik mon chou)
  • 250 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade
Ingrediënten voor de topping
  • 50 gram pure chocolade (85%)
Benodigdheden
  • bakblik van 22 cm
  • Bakpapier
  • keukenmachine
  • Spuitzak met dun opzegstuk
Instructies
De Bodem
  1. Begin met de bodem. Maal de koekjes in een keukenmachine tot een gladde kruim. Smelt vervolgens de roomboter in een pannetje op laag vuur of kort in de magnetron. Meng de koek kruim met de boter goed in een kom tot een massa.
  2. Bekleed het bakblik met het velletje bakpapier. Doe vervolgens de koek kruim met boter in het bakblik. Stamp dit goed aan met de achterkant van een lepel, zodat er een stevige bodem ontstaat. Zet dit in de koelkast, terwijl je het beslag maakt.
Het beslag
  1. Voor het beslag kun je het beste als eerst de witte chocolade au-bain-marie smelten. Ik gebruik hiervoor altijd kokend water uit de waterkoker en een doorzichtige schaal. Als dit gesmolten is, haal je de pan van het vuur maar laat je de chocolade wel op het water (de pan) staan. Zo blijft de chocolade zacht, maar brand het niet aan. Roer soms nog wel even door.
  2. In de keukenmachine of met een mixer klop je de slagroom op, maar niet stijf. Let op, dit kan erg snel gaan! Klop vervolgens in een andere schaal de roomkaas op. Spatel de slagroom door de roomkaas en de mascarpone in een schaal tot een glad mengsel. Haal de gesmolten witte chocolade van de pan en voeg dit room mengsel nu toe aan de witte chocolade. Spatel alles goed door elkaar (en PROEF dit heerlijke mengsel even! ;-) )
  3. Haal het bakblik met koekbodem uit de koelkast. Het chocolade-kaas mengsel spatel je in het bakblik. Zorg dat je alles gelijkmatig verdeeld over het bakblik. Vervolgens zet je de cheesecake in de koelkast en laat je het voor 8 uur opstijven.
De topping
  1. Als de taart klaar is, kun je de topping bereiden. Leg het bakblik op een vel bakpapier, dit is tegen het kliederen straks. Smelt de 50 gram pure chocolade au bain marie. Zorg dat er geen klontjes meer inzitten. Deze pure chocolade doe je vervolgens in een spuitzak met een dun opzetstuk. Zo kun je met de chocolade mooie dunne lijn over de taart heen maken. Probeer de spuitzak eerst een stukje uit op het bakpapier, om zeker te zijn dat de lijn goed is. Zie de foto voor het voorbeeld.
  2. Tot slot verwijder je de vorm van de taart en kun je hem aan snijden! Geniet ervan ♥!
Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

witte-chocolade-cheesecake-2-780

Deze witte chocolade cheesecake is echt een aanrader. Hij is super zacht van smaak en de witte chocolade overheerst niet. Enige nadeel, het zal waarschijnlijk moeilijk zijn om het bij 1 stukje te laten!

6 Comments

  • Shirley 27 februari 2017 16:08

    Ziet er heel erg lekker uit! Ik wil ‘m graag gaan maken, maar ik vraag me af of ik de taart ook kan invriezen.. iemand enig idee?

  • Sammie 3 februari 2016 15:59

    Hij ziet er heerlijk uit! Ik vind cheesecake ook heerlijk, met de kerst had mijn oom een variant gemaakt met een bastogne bodem en een citroen smaakje, was ook heerlijk.

    • Kim 16 februari 2016 13:39

      Oeh! Dat klinkt ook goed ja. Ik ga hem binnenkort een keer proberen met oreo koekjes…

      • Michelle 26 februari 2017 12:34

        Ik heb hem net met oreokoekjes gemaakt, super lekker!

        • Kim 1 maart 2017 18:29

          Oeh wauw. Dat klinkt inderdaad erg goed! <3

Add Comment

Laat hier je reactie achter...