Aziatische pannenkoeken met kalkoen, wortel & bosui - De Genietende Foodie

Ken jij ze, de flinterdunne Aziatische pannenkoekjes? Ik at ze in Gent & maakte ze thuis na. Waanzinnig lekker & super makkelijk. Net een klein feestje!

Ik heb er een handje van, spullen kopen voor in de keuken. Zodra ik een toko, kookwinkel of speciaalzaak zie, loop ik het liefst naar binnen. Nooit heb ik echt iets nodig. Gewoon, het struinen door de winkel, nieuwe producten ontdekken of mooie borden spotten, ik word er dol gelukkig van.

Mijn kasten daarentegen iets minder. Alles puilt ondertussen uit. Zo erg dat ik regelmatig een opruiming van mijn voorraad houd. Alle pakjes worden uitgezocht en de borden voor fotografie worden netjes gestapeld met tussenliggende folies. Puur om even alles in mijn handen te hebben en nieuwe inspiratie op te doen. Dit proces, dit doe ik zo’n 2 keer per maand om precies te zijn. Ja, ik zei toch dat ik er een handje van had?!

Tijdens de laatste opruiming nam ik de vriezer ook maar eens mee. Naast dozen vol met vers fruit en ijsje ligt er nooit veel in. Totdat ik ze weer zag. De Aziatische pannenkoeken die ik een tijdje terug meenam bij de toko. Eigenlijk kocht ik ze alleen omdat ik ze herkende. Herkende van dat leuke zaakje in Gent. Dat gerecht met die flinterdunne pannenkoekjes, eend & koude ingrediënten wilde ik zo graag nog een keer thuis proberen.

Je begrijpt het vast. Direct ging ik aan de slag met deze Aziatische specialiteit. Zo gebruikte ik ook gelijk maar de kalkoendijfilet, die overigens ook in de vriezer lag. Mijn stoommand, ook van de toko, legde ik de wokpan met een laagje water. Dit werkt perfect. Alle ingrediënten naar voorkeur snijden, een lekkere marinade voor het vlees maken, pannenkoekjes opwarmen. Voilá, waanzinnige  ‘wraps’ die je in een handomdraai op tafel zet. Zeg nou zelf, is het geen plaatje?! Vullen, oprollen en genieten maar…

Print het recept!
Aziatische pannenkoeken met kalkoen, wortel & bosui
Ken jij ze, de flinterdunne Aziatische pannenkoekjes? Ik at ze in Gent & maakte ze thuis na. Waanzinnig lekker & super makkelijk. Net een klein feestje!
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
Basisingrediënten
  • 6 Aziatische flinterdunne pannenkoeken (verkrijgbaar bij de TOKO, in de diepvries)
  • 300 gram kalkoendijfilet
  • 1/2 komkommer
  • 3 bosui
  • 5 gram verse koriander
  • 50 gram wortel
  • 1 limoen
  • 20 gram boter
Ingrediënten voor de marinade
  • 2 tl soja saus (ik gebruik 'yellow label')
  • 4 tl hoisin saus
Benodigdheden
  • wokpan
  • stoommandje (verkrijgbaar bij de toko)
  • Klein stukje bakpapier
  • Eventueel rasp of keukenmachine voor wortelen
Porties
pannenkoeken
Ingrediënten
Basisingrediënten
  • 6 Aziatische flinterdunne pannenkoeken (verkrijgbaar bij de TOKO, in de diepvries)
  • 300 gram kalkoendijfilet
  • 1/2 komkommer
  • 3 bosui
  • 5 gram verse koriander
  • 50 gram wortel
  • 1 limoen
  • 20 gram boter
Ingrediënten voor de marinade
  • 2 tl soja saus (ik gebruik 'yellow label')
  • 4 tl hoisin saus
Benodigdheden
  • wokpan
  • stoommandje (verkrijgbaar bij de toko)
  • Klein stukje bakpapier
  • Eventueel rasp of keukenmachine voor wortelen
Instructies
  1. Haal de Aziatische flinterdunne pannenkoeken uit de vriezer. Dit geeft een lekkerder resultaat na het stomen in het stoommandje.
  2. Snij allereerst alle ingrediënten. Snij de bosui heel fijn in ringen en maak dunne reepjes van de komkommer. Hak de koriander fijn & rasp de wortel met een rasp of in de keukenmachine. Snij tot slot de limoen in partjes.
  3. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat even staan.
  4. De pannenkoeken stoom je in een stoommandje. Giet een klein beetje gekookt water in de wokpan, precies zoveel zodat dit water het stoommandje niet aanraakt. Bekleed het stoommandje met een stukje bakpapier en leg de pannenkoekjes hierin. Leg de deksel erop en zet het vuur middelhoog. Volg de tijdsindicatie op de verpakking.
  5. Ondertussen bak je het vlees in de pan met een beetje boter aan voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg naar smaak met een beetje peper toe. Voeg 2/3 van de marinade toe aan het vlees en bak voor ongeveer 2-3 minuten.
  6. Serveer alles in bakjes op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen "wrap" maken. Meer pannenkoekjes? Stoom ze steeds pér 6 in het stoommandje voor het beste resultaat. Kleine tip, lauwwarm serveren is het lekkerste.
Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Dit is zo’n lekker recept. Super makkelijk om te maken, aan te passen met jouw favoriete toppings & perfect als een gezonde doordeweekse maaltijd. Oh, en tijdens de borrel zijn ze ook erg lekker! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...