Frisse ovenschotel met zalm & groenten - De Genietende Foodie

Makkelijk, lekker & redelijk gezond. Geloof mij, deze ovenschotel met zalm en knapperige groenten wil je het liefst elke avond eten!

De oven is in de keuken echt mijn grootste vriend. Als je mijn blog iets langer volgt, verbaast je dat misschien niet. Zo staat de categorie ‘oven recepten’ ondertussen al aardig vol met heerlijke creaties. Niet alleen met zoete gerechten, maar ook met lekkere recepten voor de avondmaaltijd. Kijk daar dus ook even voor nieuwe inspiratie!

Over inspiratie gesproken. Laten we het eens hebben over inspiratie hebben voor je avondeten. In de supermarkt komt de vraag ‘Wat zullen we vanavond eten?‘ ook bij deze foodie wel eens naar boven. Gelukkig niet heel vaak, want ik kan ’s ochtends al fantaseren over mijn avondeten. Ja, zo ben ik. Heb je die vraag nou iets vaker? Sla dit recept dan even op. Met deze ovenschotel heb je er een makkelijk & lekker recept bij. En geloof mij, die wil je het liefst elke avond eten!

Deze ovenschotel met zalm, tomaat, broccoli en sperziebonen zet je namelijk in een handomdraai op tafel. De groenten stoom je even in de pan, terwijl de zalm ondertussen ligt te stomen in de oven. Kook er wat pasta bij en je hebt een heerlijke, snelle maaltijd!

Tip: Wil je iets luxer gaan? Vervang de sperziebonen dan voor haricots verts. Super lekker! Deze stoom je wel maar slechts 4 minuten voor de lekkerste smaak ;-)

Print het recept!
Frisse ovenschotel met zalm & groenten
Makkelijk, lekker & redelijk gezond. Geloof mij, deze ovenschotel met zalm en knapperige groenten wil je het liefst elke avond eten!
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 80 gram pasta naar keuze, per persoon (tip; neem tagliatelle!)
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 5 plakken ontbijtspek
  • 1/2 brocolli
  • 200 gram sperziebonen
  • 10 cherry tomaten
  • 2 tl gedroogde bascilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Pan met stoommandje
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 80 gram pasta naar keuze, per persoon (tip; neem tagliatelle!)
  • 200 gram verse zalmfilet
  • 5 plakken ontbijtspek
  • 1/2 brocolli
  • 200 gram sperziebonen
  • 10 cherry tomaten
  • 2 tl gedroogde bascilicum
  • 2 el olijfolie extra vierge
Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Pan met stoommandje
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden hete lucht. Kook water in de waterkoker. Dop de boontjes, maar laat de sperziebonen heel. Snij de broccoli in kleine roosjes. Halveer tot slot de cherrytomaten.
  2. Beleg ondertussen de bakplaat met de zalm, plakjes ontbijtspek en de cherry tomaten. Verdeel de gedroogde basilicum en olijfolie over de bakplaat. Zet deze schotel voor 10 minuten in de oven.
  3. Kook ondertussen de pasta naar keuze nu volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom de groenten in een pan met een stoommandje voor 7 minuten.
  4. Giet de groenten na het stomen af en leg deze na de 10 minuten bij de zalm op de bakplaat. Zet het geheel nu nog voor 3-5 minuten in de oven. De zalm is mooi rosé gekleurd, de groenten hebben een knapperige bite en de smaken zijn mooi gemengd. Serveer direct!
Notities

Tip: Wil je iets luxer gaan? Vervang de sperziebonen dan voor haricots verts. Super lekker! Deze stoom je wel maar slechts 4 minuten voor de lekkerste smaak ;-)

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Lekker & redelijk gezond, deze ovenschotel met zalm en knapperige groenten staat super snel op tafel. Een perfect gerecht om aan je weekmenu toe te voegen! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...