Genietboeken #1 // Nooit meer te druk - De Genietende Foodie

De start van de nieuwe serie ‘Genietboeken’ met het boek ‘Nooit meer te druk’. Is dit hét zelfhulpboek om dagelijks meer te genieten?

Yesss. Tijd voor een nieuwe serie op De Genietende Foodie ♥. Dit platform staat voor genieten. Genieten op reis, buiten de deur en in je keuken. Echter zijn er ook zoveel toffe boeken om mee te genieten of om te leren net iets meer te gaan genieten.

Dié leuke items ga ik elke zondag met jou delen in deze nieuwe serie, de genietboeken! Van ontspanboek tot zelfhulpboek, ik geef je kort en krachtig mijn tips met jou voor een fijne leeszomer. Vandaag trap ik af met het boek ‘Nooit meer te druk’ van Tony Crabbe.

Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Het verhaal? Hoe krijg je een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld? Dat is kort en krachtig waar Tony Crabbe in het boek ‘Nooit meer te druk’ op ingaat. Een zelfhulpboek vol met tips en feiten om die rust in je hoofd te creëren. Veel in het boek is gebaseerd op wetenschappelijke artikelen, inspireerde personen of succesverhalen van bedrijven. Ook krijg je veel praktische tips en opdrachten om direct het probleem aan te pakken. Dat probleem verschilt van het maken van keuzes, de impact van vernieuwing of de betrokkenheid bij relaties. Heb je altijd al willen weten hoe je van druk naar geluk gaat? Daar krijg je in dit boek een antwoord op.
Leuk feitje: Sinds dit jaar is er ook een werkboek beschikbaar. Dit zit vol met praktische tips en opdrachten. Van het lezen van een tekst zonder bepaalde klinkers of medeklinkers tot opdrachten om rust te creëren. Leuke toevoeging op het boek!
Verwachting: Wat nou druk? Dit woord gebruik ik nu nóóit meer!

Eerste indruk ná het lezen: De informatie heeft een onwijs goede kern. Als je wel eens het gevoel hebt dat je het te druk hebt, is dit  hartstikke interessant om te lezen. Ik herkende zó ontzettend veel in het boek. Met de handvaten kun je daar ook direct iets mee doen, super handig. Enige nadeel, er zitten zoveel goede punten in dat je het liefst alles wilt onthouden, maar dat kan natuurlijk (bijna) niet. Daardoor had ik behoorlijk moeite om mij door het boek heen te ‘worstelen’. Wel kan ik na het lezen concluderen dat ‘druk zijn’ een keuze is, en dat je zelf goed moet kiezen. Juist dat heeft mij onwijs geholpen!
Grappig: Er zitten super veel leuke anekdotes in waar je je helemaal rot om lacht. Van het gedrag bij een lopend buffet tot grappig, gênante fouten die hij zelf maakte. Hilarisch!
Verdrietig: Nee, niet echt.
Irritaties: Ik kon mij op sommige momenten wel irriteren aan de hoeveelheid onderbouwing bij verhalen. Niet alleen in percentages, maar ook in voorbeelden. Het zal je verbazen, maar er zitten bijna 20 pagina’s bronvermelding in. Hartstikke fijn natuurlijk, maar soms irriteerde dit tijdens het lezen.
Favoriete genietmoment: Er zitten zoveel herkenbare, goede punten in het boek. Als ik moet kiezen is mijn favoriet het eerste hoofdstuk. Dat gaat in op het stoppen van tijdmanagement. Heel tegenstrijdig voor een efficiënt persoon als ik, maar zoveel goede punten waar je wat mee moet doen. Het lijstje met 10 tips schreef ik over in een boekje om dagelijks naar te kijken, puur om je patronen te gaan veranderen. It works! Al vind ik een van de laatste hoofdstukken ‘van druk naar geluk’ wel het beste geschreven!
Het beste leesmoment? Dit is een boek wat je niet in bed moet lezen als je suf ben na een lange dag werken. Je hebt er een focus voor nodig wil je alle informatie opslaan. Ook is het een boek wat je het beste per hoofdstuk kunt lezen. Zeker geschikt voor je strandbed komende zomer!

Aanrader? 8/10 ♥

Dikke aanrader als je altijd roep ‘ik heb het druk’. Je leert er zo ontzettend veel van, al vanaf de eerste letter. Wel is het een boek waar je de focus voor nodig hebt, maar met die focus zorg je wel voor je persoonlijke groei. Groei richting geluk, om meer te gaan genieten! 

Bestel het hardcover boek hier of het e-book hier.

Nieuwsgierig naar meer genietboeken? Je vindt alle eerdere edities hier!
Heb je zelf een leuke tip, deel hem gerust in de reacties. Wie weet neem ik hem mee in deze reeks.

2 Comments

  • Demi 21 mei 2017 16:16

    Wat ’n leuk artikel, ben zeker benieuwd geworden naar het boek! Ben ook erg benieuwd naar de andere genietboeken :)

    • Kim 22 mei 2017 09:22

      Wat leuk om te horen Demi! :-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...