Hotspot // Haal vanaf vandaag je favo koekjesdeeg bij Bakers Dough - De Genietende Foodie

Yes! Bakers Dough, Nederlands eerste cookie dough bar, is geopend in Rotterdam. Alles over deze hotspot met heerlijk koekjesdeeg lees je hier…

Yes! Nederlands eerste cookie dough bar Baker’s Dough opent vanmiddag haar deuren op de pannekoekstraat in Rotterdam ♥. Afgelopen zondag ging ik langs voor de pre opening, om deze toffe plek te bewonderen én te genieten van huisgemaakt koekjesdeeg. Ik vertel je graag waarom jij heel snel langs moet bij deze leuke hotspot!

Ouderwets snoepen van het deeg

Na gesnoept te hebben van heerlijke koekjesdeeg in New York besloten Paul & Eline, eigenaars van Baker & Moore, het concept naar Nederland te halen. Maar wel met een eigen twist, net zoals je bij de lunchroom aan de Westblaak ziet. Op dinsdag 23 mei is de opening en mag Rotterdam zich met Baker’s Dough gelukkig rekenen met de eerste Nederlandse cookie dough bar!

Zodra je Baker’s Dough binnen stapt, heb je het gevoel alsof je terug in de tijd stapt. Met de prominente keuken in het midden, de witte kleine tegels aan de muur en de authentieke items om het compleet te maken. De visie van Paul & Eline zie je hier prachtig in terug komen; ‘We willen het gevoel geven alsof je grootmoeders keuken binnenstapt om je vinger door het beslag te halen’. En die eigen twist, die zit er zeker in…

Kies jouw deeg & stel je eigen favoriet samen

Net zoals bij Baker & Moore vind je hier het ‘create it yourself’-concept. Je hebt de keuze uit 4 verschillende soorten koekjesdeeg, net gelang jou favoriet. Één daarvan is zelfs helemaal veganvrij en glutenvrij gemaakt, om iedereen te kunnen laten genieten van koekjesdeeg. Hoe tof is dat?

Na de basis, het deeg, gekozen te hebben kies je vervolgens je favorieten toppings en maak je het af met een dressing. Dough it yourself! Wat dacht je bijvoorbeeld van brownie stukjes, m&m’s, oreo, frambozen of karamel? De keuze is onwijs groot. Je kunt het zelfs helemaal afmaken met een bolletje ijs. Mocht je de keuze nou té lastig vinden (dat snap ik!), dan kun je ook een van de vooraf bedachte creaties kiezen. Mijn favoriet is momenteel de ‘loco for choco’. Klinkt waanzinnig, nietwaar?!

Het meeste belangrijkste is natuurlijk de smaak. In een woord? WAUW! Ik heb 3 verschillende deegvarianten op die stuk voor stuk onwijs goed, vol & lekker smaakte. Zeker met de diversen toppings en dressings erbij kun je er onwijs makkelijk jouw favoriet samenstellen. En mocht je te veel hebben, dan bak je er thuis gewoon koekjes van. Ook die heb ik namelijk geproefd en smaakte heerlijk!

Om niet alleen mijn eigen mening in dit verhaal mee te nemen, nam ikook een bakje mee naar huis om te laten proeven. Alle 5 de mensen riepen met volle overtuigen na de eerste hap ‘Dit smaakt echt onwijs lekker!’. Dat, zelfs 1.5 uur nadat het koekjesdeeg in het bakje was geschept. Zegt dat niet genoeg?

Ik raad je aan om zo snel mogelijk bij deze toffe koekjesbar langs te gaan. Baker’s Dough is een verfrissend concept waar je onwijs goed kan genieten. Ik ben er dan ook trots op dat wij vanaf vandaag zo’n mooi, verrassend concept in Rotterdam hebben!

Mijn advies? Sla dat ijsje of gebakje na je maaltijd over en haal hier je dessert. Je gaat er geen spijt van krijgen! 

Baker’s Dough
Pannekoekstraat 82A
Rotterdam, Centrum
Blijf op de hoogte via Facebook

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...