Makkelijke maaltijd // Pastasalade met broccoli en parmaham - De Genietende Foodie

Een heerlijke, makkelijke maaltijd die je in maximaal 20 minuten op tafel zet. Deze pastasalade is perfect om tijdens een doordeweekse avond van te genieten!

Yes, de zon laat zich eindelijk zien in Nederland. Dat betekent dat ik weer volop aan de slag ga met lekkere frisse recepten. Gerechten die licht zijn, makkelijk te bereiden en toch goed vullend zijn. Zonder oven, want die wil je op een bloedhete dag eigenlijk niet meer aanzetten. Deze pastasalade is zo’n recept. Zo’n recept dat je eigenlijk direct moet uitprinten en ophangen in de keuken. Oké, oké, opslaan als een favoriet mag ook ;-).

Niet alleen heb je deze heerlijke pastasalade met parmaham, broccoli en geitenkaas in een handomdraai gemaakt, het is hartstikke lekker & gezond! Oh, en met de pijnboompitten, de verse basilicum en de mineola dressing erbij is het echt een waanzinnige combinatie. Wanneer ga jij van dit heerlijke recept genieten?!

Pssst. Het leuke aan dit recept is dat je het zowel als avondmaaltijd als bij de barbecue kan eten. 

Print het recept!
Pastasalade met broccoli, parmaham en geitenkaas
Een heerlijke, makkelijke maaltijd die je in maximaal 20 minuten op tafel zet. Deze pastasalade is perfect om tijdens een doordeweekse avond van te genieten!
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 150 gram pasta (ik gebruik fusili)
  • 400 gram broccoli (gewicht incl. stronk)
  • 100 gram parmaham
  • 75 gram geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 gram verse basilicum
  • 1 mineola
  • 2 el olijfolie extra vierge
Benodigdheden
  • stoommandje
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 150 gram pasta (ik gebruik fusili)
  • 400 gram broccoli (gewicht incl. stronk)
  • 100 gram parmaham
  • 75 gram geitenkaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • 6 gram verse basilicum
  • 1 mineola
  • 2 el olijfolie extra vierge
Benodigdheden
  • stoommandje
Instructies
  1. Kook 1.5L water in de waterkoker. Rooster de pijnboompitten op laag vuur tot goudbruin. Snij ondertussen de broccoli in kleine stonken en kerf de steel in met een plusje.
  2. Stoom de broccoli in een stoommandje met heet water voor 8 a 10 minuten. Kook de pasta in de een pan volgens aanwijzing op de verpakking. Giet beide na deze tijd af.
  3. Ondertussen maken we de dressing door het sap van de mineola te mengen met de olijfolie. Hak de basilicum fijn en voeg de helft bij de dressing. Laat even staan.
  4. Snij tot slot de plakken parmaham in drieën en maak hier kleine propjes van. Snij de geitenkaas in kleine blokjes. Als alles klaar is meng je de pasta met de dressing en voeg je de broccoli, parmaham, geitenkaas, pijnboompitten en overige verse munt toe.
Notities

Tip! De salade is zowel lekker warm als koud. Zo kun je hier 's avonds van genieten als makkelijke maaltijd, maar ook bijvoorbeeld bij de barbecue!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Makkelijk, gezond en lekker fris. Het recept voor deze pastasalade kun je het beste opslaan als favoriet, want na 1 keer gegeten te hebben ben je om. Vooral met de mineola dressing, pijnboompitten en verse basilicum erbij, heerlijk. Enjoy!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...