Poké bowl met gemarineerde tonijn - De Genietende Foodie

Poké bowl, dé trend overgewaaid uit Hawaii. Na mijn eerdere recept met zalm deel ik met liefde deze heerlijke variant met gemarineerde tonijn!

Uit Hawaii overgewaaid en ondertussen niet meer weg te slaan uit het Nederlandse landschap… de Poké bowl. Je hebt er ondertussen zelfs (to-go) restaurants van, waar ik je in een vlog al eerder kennis mee liet maken. Ik ben er fan van, van die Hawaiiaanse kom vol met verse producten. Niet voor niets dat ik vorige jaar september dit heerlijke recept incl. stap-voor-stap video maakte. Een variant met tonijn mocht echter niet ontbreken op de blog…

Voor een poké bowl snijd je eigenlijk alle ingrediënten in grove stukken, lekker makkelijk! De toppings kies je naar je eigen voorkeur, precies wat jij lekker vindt. Als basis gebruik je een rijstsoort, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar de witte ‘sushi’ rijst. Veel tijd kost het je niet, want je kunt binnen een half uur genieten van deze heerlijke poké bowl met tonijn. Geniet ervan!

Tip: Liever een variant met zalm? Kijk dan even hier voor het recept (incl. stap voor stap video).

Print het recept!
Poké bowl met gemarineerde tonijn
Poké bowl, dé trend overgewaaid uit Hawaii. Na mijn eerdere recept met zalm deel ik met liefde deze heerlijke variant met gemarineerde tonijn!
Porties
poké bowl
Ingrediënten
Basisingrediënten
  • 100 gram sushi rijst (bijv. van het merk Saitaku)
  • 1 scheut rijstazijn (hoeft niet, mag!)
  • 150 gram verse tonijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes
Toppings
  • 1/2 avocado
  • 1 handje edamame bonen (te koop in het saladeschap bij de AH)
  • 1 handje julienne wortel
  • 2 middelgrote bosui
  • 4 radijzen
Porties
poké bowl
Ingrediënten
Basisingrediënten
  • 100 gram sushi rijst (bijv. van het merk Saitaku)
  • 1 scheut rijstazijn (hoeft niet, mag!)
  • 150 gram verse tonijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl sesamzaadjes
Toppings
  • 1/2 avocado
  • 1 handje edamame bonen (te koop in het saladeschap bij de AH)
  • 1 handje julienne wortel
  • 2 middelgrote bosui
  • 4 radijzen
Instructies
  1. Allereerst kook je de sushi rijst, wat kan met behulp van een rijstkoker of een goed afsluitbare pan. Meng 100 gram sushi rijst met 140 gram water (zie verpakking van de rijst). Voeg eventueel een scheut rijstazijn toe. Roer dit door elkaar en kook dit voor 10 minuten gaar. Na 10 minuten haal je de pan van het vuur en laat je het voor 10-15 minuten rustig stomen in de pan (met deksel erop).
  2. Ondertussen snij je de bosui in ringen, tot het eerste deel van het blad. Was de radijs en snij deze in dunne plakjes. Halveer tot slot de avocado en snij deze in de lengte in dunne plakken.
  3. Snij de tonijn in evengrote blokken. Meng de sojasaus, sesamolie en sesamzaadjes in een kom en voeg de tonijn toe. Laat de marinade intrekken naar voorkeur. Ik vind een kort bijvoorbeeld lekkerder, maar kies vooral wat jij lekker vindt!
  4. Maak de kom voor poké bowl mooi op. Leg onderin de kom de rijst en verdeel daaroverheen de diverse toppings. Serveer direct!
Notities

Tip: Liever een variant met zalm? Kijk dan even hier voor het recept (incl. stap voor stap video).

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Super lekker, deze poké bowl met tonijn. Licht gemarineerde tonijn in een zachte soja/sesam saus met diverse verse toppings. Lekker gezond genieten! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...