Recept bruschetta pizza & nieuwe kaart Jamie's Rotterdam - De Genietende Foodie

Geïnspireerd op de nieuwe lentekaart van Jamie’s Rotterdam deel ik vandaag het recept voor een heerlijke, frisse pizza à la bruschetta, de bruschetta pizza!

Een klein maandje geleden ben ik uitgenodigd door Jamie’s Rotterdam om de nieuwe kaart te proberen. Je begrijpt vast, daar zeg ik geen ‘nee’ tegen! Eerder schreef ik al een uitgebreide hotspot review over dit leuke restaurant in de Markthal. Vandaag vertel ik je juist iets meer over de nieuwe kaart. Ook werd ik uitgedaagd om, gebaseerd op de nieuwe kaart, een recept te maken. Daar geef ik natuurlijk graag een eigen twist aan!

Kleine aanpassingen voor het zomerse gevoel

Op de nieuwe kaart is ruimte gemaakt voor een aantal frisse lente recepten. Recepten die dat heerlijke, zomerse gevoel oproepen. Op de antipasta kaart staan bijvoorbeeld de risottoballetjes, welk een twist met doperwten en munt hebben. Gelukkig zijn er ook een aantal favorieten gebleven, zoals de krokante inktvis (zo goed!), de tomaat & ricotta bruschetta en de knoflook & chili garnalen.

Het leuke aan de pasta’s op de kaart vind ik dat je ze in twee maten kunt bestellen, klein of normaal. Deze truffel risotto is een klein formaat, perfect als je erna nog een dessert wilt. Over de risotto gesproken, dit is echt waanzinnig lekker. Precies zoals je hem op vakantie in Italië eet. Laat er een beetje verse parmezaan op strooien en genieten maar!

Verder zul je merken dat op de nieuwe kaart nog een hoop klassiekers staan. Fijn ook, want zo kun je van je favorieten blijven genieten! De spaghetti nero, de gnocchi of de epic brownie zou ik namelijk écht missen. Tip, vraag om een bolletje citroenijs op de brownie. Hemels!

Eigen twist, pizza à la bruschetta

Ik ben door Jamie’s Rotterdam uitgedaagd om een lekker recept te delen met jou, gebaseerd op de nieuwste kaart. Nu zal ik eerlijk zijn, ik kan daarmee een hele toffe masterclass winnen. Hoe leuk is dat?!

Wat ik stiekem altijd mis op de kaart is een verse pizza. Het liefst een kleine variant die je kunt delen met je tafelgenoten. Je begrijpt het al, ik maakte met de ingrediënten van de tomaat & ricotta bruschetta een pizza! Oftewel, een bruschetta pizza. Met net iets meer groenten, de ‘Pomodoro San Marzano’ als basissaus & een snelle Italiaanse pizza bodemmix. Wanneer ga jij deze heerlijke bruschetta pizza proberen?

Print het recept!
Snelle pizza à la bruschetta (vega)
Geïnspireerd op de nieuwe lentekaart van Jamie's Rotterdam deel ik vandaag het recept voor een heerlijke, frisse pizza à la bruschetta, de bruschetta pizza!
Porties
plaatpizza
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1/2 pakje pizzadeeg met gist Ik gebruik 'La tua farina'
  • 1 gele courgette
  • 1/2 rode ui
  • 200 gram gekleurde cherry tomaten
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram gepelde Italiaanse tomaten 'Pomodoro San Marzano'
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde basilicum
Benodigdheden
  • keukenmachine voor het deeg
  • deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier
Porties
plaatpizza
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1/2 pakje pizzadeeg met gist Ik gebruik 'La tua farina'
  • 1 gele courgette
  • 1/2 rode ui
  • 200 gram gekleurde cherry tomaten
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram gepelde Italiaanse tomaten 'Pomodoro San Marzano'
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde basilicum
Benodigdheden
  • keukenmachine voor het deeg
  • deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Volg de instructies op de verpakking van het pizzadeeg, om een deegbal te vormen.
  2. Snij de gele courgette in dunne plakken. Snij de ui in halve ringen en halveer de gekleurde cherry tomaten in de lengte. Snij tot slot 1 tomaat 'Pomodoro San Marzano' in kleine stukjes.
  3. Rol het pizzadeeg uit ter grootte van de bakplaat. Bekleed hiervoor de werkbank met een beetje bloem en gebruik een deegroller. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met het sap van de 'Pomodoro San Marzano' tomaten en de stukjes gesneden tomaat. Verdeel de kruiden over de saus.
  4. Verdeel vervolgens de plakken courgette, ui ringen en gehalveerde gekleurde cherry tomaten over de pizza. Verdeel de ricotta met een theelepel in kleine bolletjes over de ingrediënten en zet voor 10-12 minuten in de oven. Geniet!
Notities

Tip! Je kunt de bruschetta pizza eventueel afmaken met wat verse basilicum.

Welke specifieke producten? Voor het pizzadeeg gebruikte ik dit product & voor de saus een product uit de keuken van Jamie's Italian, welk vergelijkbaar met dit product (ander merk).

Benieuwd naar de hoeveelheid? Je kunt ervan genieten met zijn tweeën of serveer er een salade bij om er met meer personen van te genieten!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Snel, makkelijk & lekker fris. Deze vegetarische bruschetta pizza is onwijs lekker als snackmoment met je tafelgenoten! Laat je je liever Italiaans verwennen? Ga dan de nieuwe kaart bij Jamie’s uitproberen. Laat je weten wat je ervan vond? 

Jamie’s Rotterdam
Grote markt 90-92
Rotterdam, Markthal (Centrum)
Geopend van maandag t/m zondag

Op zoek naar meer leuke hotspots in Rotterdam? Die vind je hier.
Nieuwsgierig naar de andere hotspots op De Genietende Foodie? Alle artikelen vind je hier

Add Comment

Laat hier je reactie achter...