Recept // Frisse, zomerse fruitsalade - De Genietende Foodie

Fruitsalade, een groot favoriet bij de eerste zonnestralen. Deze combinatie is waanzinnig, maar wees niet bang te experimenteren met de seizoensproducten!

Krijg je de benodigde vitamines binnen via fruit op een dag? Mijn antwoord is heel simpel. Nee. Totaal niet zelfs. Waar ik in de zomer fruit als een verkoeling zie, is het in de winter slecht gesteld met mijn vitamine inname. In de winter vind ik fruit namelijk een stuk ‘saaier’ en weegt de moeite vaak niet op tegen de smaak.

Zodra de eerste zonnestralen tevoorschijn komen gaat het héél anders met fruit in mijn huis. Salades met verschillende soorten vruchten zijn dan echt een favoriet. Zeker als de vruchten op het rijpst zijn. Juist dat is ook een reden waarom deze fruitsalade een plekje op de blog krijgt. Om jou te laten genieten van fruit. Want zo’n lekkere fruitsalade is het de moeite namelijk wel waard!

Ik kan het bijna geen recept noemen, zo makkelijk is het. Alles in stukken snijden, passievruchten uitlepelen en klaar. Dit “recept” voor een frisse, zomerse fruitsalade is een van de makkelijkste recepten op de blog. Ontbreken mag hij zeker niet, want de smaakcombinatie is echt waanzinnig lekker!

Pssst. Natuurlijk kun je variëren met allemaal verschillende soorten vruchten. Vergeet niet te genieten van de typische seizoenproducten. Hier vind je er meer over. 

Print het recept!
Frisse, zomerse fruitsalade
Fruitsalade, een groot favoriet bij de eerste zonnestralen. Deze combinatie is waanzinnig, maar wees niet bang te experimenteren met de seizoensproducten!
Porties
grote schaal
Ingrediënten
  • 1 mango
  • 250 gram ananas stukjes
  • 200 gram watermeloen stukjes
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 passievruchten
  • 1 handsinaasappel
  • 3 gram verse munt
Porties
grote schaal
Ingrediënten
  • 1 mango
  • 250 gram ananas stukjes
  • 200 gram watermeloen stukjes
  • 100 gram blauwe bessen
  • 4 passievruchten
  • 1 handsinaasappel
  • 3 gram verse munt
Instructies
  1. Schil de mango en sinaasappel. Snij beide in blokjes. Hak de munt fijn.
  2. Meng in een grote kom de stukjes mango, ananas, watermeloen en sinaasappel. Voeg de blauwe bessen en de verse munt eraan toe.
  3. Halveer de passievruchten en leg de helft van de passievruchten in de schaal. Verspreid het sap van de andere helft van de passievruchten over het fruit.
Notities

Bewaren? De fruitsalade kun je prima een paar dagen in een gesloten vershoudbak in je koelkast bewaren.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Ontzettend simpel om zelf te maken, deze fruitsalade. Kies voor verse seizoensproducten en geniet volop van je dosis vitamines. Het liefst in een plekje in de zon. Enjoy! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...