Recept voor een fantastische Gin Tonic Taart! - De Genietende Foodie

Gin Tonic taart?! Ja, je leest het goed. Een luchtige, frisse cake die smaakt naar gin. Deze fantastische taart maakt jouw avond helemaal compleet!

Al schrijvend van dit artikel, kijk ik uit op mijn keuken. Daar in het hoekje staat de overvolle rolkar van IKEA, vol met verschillende soorten drank. Bij vrienden ook wel bekend als Kim’s drankkarretje. Ja, ik kan van tijd tot tijd onwijs genieten van een goed drankje. En als echte foodie wil ik dan natuurlijk wel veel verschillende opties is huis hebben. Hoeveel ik er ook uitprobeer, toch is de welbekende – en onwijs populaire – cocktail Gin Tonic een van mijn favorieten. Wie kent het drankje niet?!

Een goede gin als basis is wel echt een must, dat maakt (of breekt) de drank. Mijn favoriete gin varieert van seizoen tot moment, zoals van een kruidige Bobby’s tot een Zeeuwse Black Tomato Gin. Het liefst ook met de bijpassende kruiden geserveerd in het glas, om de smaakexplosie helemaal compleet te maken. Heerlijk! De gin hoeft niet altijd speciaal te zijn hoor, het mag ook gewoon de vertrouwde Hendrick’s zijn. Wél met een slier komkommer natuurlijk.

Door een grote behoeften aan zoetigheid ontstond het idee om te kijken of je met gin eigenlijk ook kan bakken. Met de frisse Bombay Sapphire Gin wel te verstaan. ‘Zou dat echt lekker zijn?‘, vroeg een klant mij van de week nog. Ik kan je verklappen, het is fantastisch! ♥ Dit recept probeer je uit en bewaar je vervolgens overal. Als snelkoppeling, uitgeprint op de koelkast en als back-up op je harde schijf. Geloof mij, hier wil je gewoon van genieten. Elke keer weer. Zo goed is deze gin tonic taart!

Pssst. Het klopt inderdaad dat het ingredienten “tonic” niet in de taart zit. Dit redde de eerste ronde van het recept niet. Die drink je er dus maar gewoon naast ;-) 

Print het recept!
Gin tonic taart
Gin Tonic taart?! Ja, je leest het goed. Een luchtige, frisse cake die smaakt naar gin. Deze fantastische taart maakt jouw avond helemaal compleet!
Porties
cake (8-10 stukken)
Ingrediënten
Ingrediënten voor cake
  • 200 gram zelfrijzende bakmeel ( + beetje bestuiven)
  • 175 gram kristalsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 ml gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 2 eieren
  • 2 limoenen
Ingrediënten voor topic
  • 50 gram poedersuiker
  • 4 tl gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 1 tl koud water
  • rasp van een van de limoenen
Benodigdheden
  • Bakvorm van 20 cm
  • Boter om in te vetten
  • Spatel
  • Zeef
Porties
cake (8-10 stukken)
Ingrediënten
Ingrediënten voor cake
  • 200 gram zelfrijzende bakmeel ( + beetje bestuiven)
  • 175 gram kristalsuiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 60 ml gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 2 eieren
  • 2 limoenen
Ingrediënten voor topic
  • 50 gram poedersuiker
  • 4 tl gin (ik nam Bombay Sapphire)
  • 1 tl koud water
  • rasp van een van de limoenen
Benodigdheden
  • Bakvorm van 20 cm
  • Boter om in te vetten
  • Spatel
  • Zeef
Instructies
Gin Tonic Taart
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een kom de zonnebloemolie en de suiker met een spatel. Voeg de eieren toe en spatel het beslag tot een luchtig geheel.
  2. Rasp de limoenen en pers deze uit. Voeg de gin toe aan het cakebeslag en meng het goed door elkaar. Voeg het limoensap en de helft van de rasp toe. Spatel het beslag goed door.
  3. Zeef de bloem in delen boven het beslag en meng dit met de spatel tot een luchtig beslag.
  4. Vet de vorm in met boter en bestuif met een beetje bakmeel. Zo komt de cake er gemakkelijk uit. Giet het beslag in de vorm en zet de cake voor 30-35 minuten in de oven. Prik met een satéprikker om te controleren of de gin tonic taart klaar is.
Topping voor taart
  1. Als de cake afgekoeld is, meng je de poedersuiker, de gin en het water in een kom goed met elkaar tot een glazuur. Bestrijk de gin tonic taart met het glazuur en verdeel de overige limoenrasp over het glazuur.
Notities

Geen ronde vorm? Je kunt de gin tonic taart ook gewoon in een cakevorm maken! 

Bewaren? In een vershoudbakje bewaar je de taart ongeveer 4 dagen, als het je lukt natuurlijk. En ja, dan geniet je nog steeds van een heerlijke luchtige gin tonic taart!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Onwijs lekker is deze gin tonic taart! Lekker luchtig, fris door de limoen én bomvol met die echte gin smaak. Een dikke aanrader voor een feestje, verjaardag, borrel of doordeweekse avond. Enjoy! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

2 Comments

  • mirjam 12 mei 2017 22:28

    Hey Kim
    Wat een leuke website heb jij en wat een heerlijke kook ideeën, ben gelijk aan de slag gedaan en de site gedeeld met mijn kook vriendinnen

    ik heb vanavond de Gin tonic cake gemaakt heerlijk maar wel wat sponsig .. was dit de bedoeling ? of moest hij langer in de oven ? nu 45 min op 175 graden heten lucht oven stand

    maar als hij vochtig moest zijn dan was hij ok zoals hij er nu uit ziet ,, hij smaakt heerlijk

    gr mirjam

    • Kim 14 mei 2017 19:39

      Hoi Mirjam! Super leuk om te horen, dankjewel voor je lieve compliment!
      Oh die is zo lekker! Het is de bedoeling dat het een luchtig cake wordt, niet sponsig. Heb je de meel gezeefd? Dit kan schelen voor de luchtigheid. Temperatuur lijkt goed te zijn, maar anders misschien net een paar minuutjes langer zodat hij niet meer vochtig is. Fijn dat het in ieder geval wel heerlijk smaakte :-) Geniet nog lekker ervan én van mijn blog.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...