Recept // Groentespies van de barbecue met kruidendressing - De Genietende Foodie

Gezond, snel & lekker. Deze groentespies van de barbecue zit bomvol seizoensgroenten. Maak het af met deze zachte kruidendressing en geniet!

Gezond & lekker eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dat bewijst dit heerlijke BBQ recept wel weer. Bomvol groenten van het seizoen én met een heerlijke kruidendressing. Mocht het nou geen weer zijn om de barbecue aan te steken, kun je deze groentespiesjes natuurlijk ook gewoon in de pan grillen. Lees snel verder voor het recept!

Een box vol met verse groenten

Eind juli werd ik door de pakketbezorger verrast met een grote doos vol met groenten. Hij stond met de Verse Oogst box op de stoep. Dit is een box vol met groenten en fruit, direct van het land. Ook weet je zo precies bij welke boer de producten vandaan komen & geniet je met veel gemak van verse seizoensproducten van de boer om de hoek. Ik vertelde jullie hier een paar maanden geleden al meer over, toen ik een heerlijke quiche met asperges deelde.

Ook dit keer was de box rijkelijk gevuld, yes! Zo at ik de bak Hollandse kersen, mijn zomerse favoriet, direct helemaal op. Ook de verzamelvruchten frambozen en bramen waren binnen no time verdwenen. Op warmere dagen vind ik dit een perfect tussendoortje. Verder zaten er nog kleine portobella’s, Jalapeño pepers, Padronpepers, zoete puntpaprika’s, Romainse sla, pruimtomaten, Junami appels, aubergine en suikermaïs in. Heerlijk!

Alle favorieten grillen op een stokje

Het leuke van zoveel verschillende (seizoens)groenten in de Verse Oogst box is dat je heel gemakkelijk kunt variëren. Zo houd ik bijvoorbeeld in de zomer heel erg van gegrilde groenten, het liefst al mijn verschillende favorieten bij elkaar. Het is ook zo makkelijk om te maken. Gewoon alles in even grote stukken snijden, rijgen aan een stokje en grillen maar. Gemakkelijk, snel & lekker!

Zelf wilde ik nét een beetje extra doen voor dit recept. Wel zonder al te veel handelingen natuurlijk. Daar zit je op een warme zomerse dag helemaal niet op te wachten. Daarom maakte ik een snelle kruidendressing van bieslook, tijm, knoflook en olijfolie. Dit schenk je na het grillen over je groentespies en geeft een heerlijke extra smaak.

Tip; Grill de groentespies op houtskool, zoals bijv. op een keramische barbecue. Die rooksmaak aan je groenten samen met de zachte kruidige dressing is super lekker! 

Print het recept!
Groentespies van de barbecue met kruidendressing
Gezond, snel & lekker. Deze groentespies van de barbecue zit bomvol seizoensgroenten. Maak het af met deze zachte kruidendressing en geniet!
Porties
spiezen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de spiezen
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 aubergine
  • 3 kleine portabella champignons (of 1 a 2 hele grote)
  • 2 kleine rode uien
Ingrediënten voor de kruidendressing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram verse bieslook
  • 2 gram verse tijm
  • peper (naar smaak)
Benodigdheden
  • 6 metalen spiezen
  • barbecue
Porties
spiezen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de spiezen
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 1 aubergine
  • 3 kleine portabella champignons (of 1 a 2 hele grote)
  • 2 kleine rode uien
Ingrediënten voor de kruidendressing
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram verse bieslook
  • 2 gram verse tijm
  • peper (naar smaak)
Benodigdheden
  • 6 metalen spiezen
  • barbecue
Instructies
  1. Pel de knoflook en hak in grove stukken. Risp de tijm en snij de bieslook fijn. Meng dit met de olijfolie en peper (naar smaak) in een kommetje. Laat de kruidendressing staan.
  2. Halveer de zoete puntpaprika en verwijder eventuele zaadjes. Snij deze in grove stukken. Halveer de aubergine en snij in plakjes. Maak de ui schoon en hak deze in grote stukken. Snij de portabella's in zes evengrote stukken. Rijg de groenten om en om aan de spiezen.
  3. Steek de barbecue aan. Zodra de barbecue op temperatuur is, leg je de zes groente spiezen op de barbecue. Draai regelmatig om, totdat de groenten gaar zijn. Serveer de spiezen naderhand met de kruidendressing.
Notities

Voorbereiden? Je kunt de spiezen prima dezelfde ochtend klaarmaken. Dek af met aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.

Tip; Grill de groentespies op houtskool, zoals bijv. op een keramische barbecue. Die rooksmaak aan je groenten samen met de zachte kruidige dressing is super lekker!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een heerlijk, makkelijk recept om tijdens een warme zomerdag op tafel te zetten. Nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en geniet samen van de zomer! Zelf ook de Verse Oogst box ontvangen? Hier vind je er meer informatie over. 

Hier vind je alle barbecue recepten. Genoeg inspiratie voor een goedgevulde avond!
Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het superleuk om jouw creatie terug te zien!

De verse oogst box heb ik gekregen. Dit artikel is verder niet gesponsord. 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...