Recept // Kleurrijke BBQ salade met zoete aardappel & kip - De Genietende Foodie

Een lekkere barbecue salade met frisse smaken & lekkere groenten. Deze kleurrijke salade met zoete aardappel & kip is dé blikvanger tijdens de barbecue.

Dit is zo’n salade die je het liefste eet met een gloeiend zonnetje op je gezicht, genietend in de tuin, het balkon of het park. Zo’n salade die je op een warme dag als avondeten eet of juist serveert op een barbecue met vrienden en/of familie. Dat doe je natuurlijk vanwege de smaak, maar stiekem omdat het er zo heerlijk kleurrijk uitziet.

Zo na mijn #spanjeroadtrip vakantie had ik wel weer wat behoeften aan “groenvoer”. Mijn voorkeur ging uit naar een frisse, zomerse salade met veel kleur. Frisse smaken, lekkere groenten en een zomers tintje. Het werd een kleurrijke salade met zoete aardappel, snoep tomaatjes (zoete cherry tomaten), rode ui, noten, verse kruiden en een frisse dressing. Super geslaagde salade, dus daarom deel ik vandaag met jou dit makkelijke recept!

Het leuke servies dat je op de foto ziet kreeg ik met de #foodpost van Albert Heijn & Royal VKB toegestuurd. Je kunt  zelf ook sparen voor deze picknick borden, via de serviesspaaractie van maandag 12 juni t/m 13 augustus 2017.

Ik ben groot fan van het materiaal, de leuke kleuren en de grootte. Je wast het makkelijk af (voor tijdens de picknick of camping), de borden voelen goed stevig aan en het materiaal kan tegen een stootje. Ik heb namelijk alles even op de grond gegooid om het te testen, ook al was dat niet geheel bewust ;-) Mooi servies om te gebruiken in de tuin, mocht je nog naar een leuke set op zoek zijn!

Print het recept!
Kleurrijke BBQ salade met zoete aardappel & kip
Een lekkere barbecue salade met frisse smaken & lekkere groenten. Deze kleurrijke salade met zoete aardappel & kip is dé blikvanger tijdens de barbecue.
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor marinade van de kip
  • 1 kipfilet á 200 gram p.s.
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
Ingrediënten voor de salade
  • 1 grote zoete aardappel
  • 150 gram snoeptomaten (zoete cherrytomaten)
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 6 takjes munt (enkel de blaadjes)
  • 3 el gezouten pinda's
Ingrediënten voor dressing
  • 3 tl olijfolie extra vierge
  • 2 tl limoensap
  • een paar druppels tabasco (naar smaak)
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor marinade van de kip
  • 1 kipfilet á 200 gram p.s.
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
Ingrediënten voor de salade
  • 1 grote zoete aardappel
  • 150 gram snoeptomaten (zoete cherrytomaten)
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 bosje peterselie
  • 6 takjes munt (enkel de blaadjes)
  • 3 el gezouten pinda's
Ingrediënten voor dressing
  • 3 tl olijfolie extra vierge
  • 2 tl limoensap
  • een paar druppels tabasco (naar smaak)
Instructies
  1. Meng de olijfolie met de paprikapoeder en peper in een ruime kom. Marineer de kipfilet hierin voor 5 minuten (mag eventueel langer, maar hoeft niet). Verwarm een pan, bak de kipfilet rondom bruin en draai regelmatig in de pan totdat deze gaar is.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel, halveer deze en snij in reepjes. Kook voor 6 minuten in gekookt water. Haal uit het water en laat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de rode ui in ringen en halveer de snoep tomaten. Hak de pinda's, peterselie en blaadjes punt grof. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing en laat even staan.
  4. Trek de kip met twee vorken in stukjes. Meng de zoete aardappel, rode ui, snoep tomaten, peterselie, munt en stukjes kip voorzichtig in een kom. Bestrooi met de helft van de dressing. Verdeel over de borden, maak af met de gehakte pinda's en eventueel meer dressing.
Notities

Bewaartip! Je kunt de salade prima in de ochtend klaar maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Houd de dressing en pinda's apart, zodat alles goed vers en op smaak blijft.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Een super lekkere, kleurrijke salade boordevol frisse smaken en lekkere groenten! Deze kleurrijke BBQ salade kun je natuurlijk, naast de barbecue, ook serveren als lunchrecept, bij een pizza of gewoon als avondmaaltijd. Heerlijk recept om gezond van te genieten! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Dit artikel is niet gesponsord en bevat enkel mijn blijheid over het picknick servies van Albert Heijn & Royal VKB. Ik ben zelf al aan het sparen geslagen voor meer bordjes en kommetjes! 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...