Recept // Koud komkommer-avocado soepje - De Genietende Foodie

Dit heerlijke komkommer-avocado soepje is perfect als een amuse of voorgerecht. Zacht & fris van smaak, afgemaakt met een beetje verse munt.

Bij het volgende diner zet je dit heerlijke komkommer-avocado soepje op tafel. Serveer het als voorgerecht, tussengerecht of amuse, het kan allemaal. Deze felgroene kleine vitamine boost steelt hoe dan ook de show! Maar ga je dan wel eerst even, net als ik, langs de markt voor je producten?

‘Lekkere avocado’s. Nu een euro!’

Al een aantal weken ga ik elke zaterdag naar de dorpsmarkt. Daar haal ik heerlijk vers fruit en groenten voor een klein, fijn prijsje. Laatste kwam ik van de Rotterdamse markt met iets meer dan normaal thuis. Een zak avocado’s voor een euro? Drie mango’s voor een euro? Kilo nectarine voor een euro? 10 snackkomkommers voor een euro? Daar zeg ik geen ‘Nee’ tegen. Goede aanbiedingen nietwaar?!

Aan het einde van de week had ik dan ook iets meer dan normaal over. Mijn ogen waren weer eens groter dan mijn buik, iets wat wel vaker gebeurt in het leven. Zo lagen er eind van de week o.a. nog 3 avocado’s en zes snackkomkommers in de koelkast. Want doe je daar dan mee, los van normaal opeten? Je kunt er natuurlijk deze heerlijke avocado eiersalade of een frisse salade mee maken. Ik deed er eens iets anders mee… Ik maakte er een klein lekker soepje van!

Dik, compact, zacht en fris

Veel ingrediënten heb je dan ook niet nodig voor dit recept. Die snackkomkommers en avocado van de markt, samen met wat verse munt, water en limoensoep. Eventueel nog een beetje kookroom erbij ter garnering & genieten maar!

Print het recept!
Koud komkommer-avocado soepje
Dit heerlijke komkommer-avocado soepje is perfect als een amuse of voorgerecht. Zacht & fris van smaak, afgemaakt met een beetje verse munt.
Porties
grote glazen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 200 ml ijskoud water
  • 6 snack komkommers
  • 1,5 avocado
  • 2 gram munt (enkel blaadjes)
  • 2 tl limoensap
  • kookroom (enkel ter garnering)
Benodigdheden
  • Blender
  • 4 serveer glazen
Porties
grote glazen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 200 ml ijskoud water
  • 6 snack komkommers
  • 1,5 avocado
  • 2 gram munt (enkel blaadjes)
  • 2 tl limoensap
  • kookroom (enkel ter garnering)
Benodigdheden
  • Blender
  • 4 serveer glazen
Instructies
  1. Meng in de blender de snack komkommers in zijn geheel, de avocado, de muntbaadjes en het limoensap voor 1 minuut goed door.
  2. Voeg het ijskoude water toe en blend alles goed door elkaar voor 1 minuut.
  3. Giet het in de serveer glazen. Garneer af met een klein schepje kookroom en een blaadje munt. Serveer direct.
Notities

Bewaren? Dit kun je het beste vacuüm gesloten in de koelkast doen, het liefst voor gebruik van dezelfde dag.

Noot: Originele receptuur is voor 4 grote glazen of 8 kleine amuse glaasjes.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Het komkommer-avocado soepje heeft een compacte, dikke structuur. Voeg gerust wat extra water toe als je het minder dik wilt. De smaak is onwijs zacht & fris. Dit samen maakt het perfect als voorgerecht, tussengerecht of amuse. Staat dit soepje binnenkort op jouw menu?

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

4 Comments

  • Maarten 16 augustus 2017 09:03

    Dat ziet er wel heel lekker uit, wij verkopen schaduwdoeken aan mensen. Wij krijgen regelmatig de vraag of wij voor barbecue misschien ook recepten weten uit ervaring. Vaak staan wij met een mond vol tanden in plaats van eten, maar ik ga de volgende keer deze blog adviseren aan onze klanten :)

  • Nicole ~ Heather & Lime 25 juli 2017 14:02

    Hmm, wat een lekker gerechtje is dit! Heerlijk voor een warme zomerdag :)

    • Kim 26 juli 2017 11:45

      Wat leuk om te horen <3 Deel je een foto van het resultaat?!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...