Recept // Rijkgevulde Mexicaanse salade - De Genietende Foodie

Deze rijkgevulde Mexicaanse salade is fris, licht & bomvol gezonde ingrediënten! Perfect voor het avondeten, de lunch of als salade bij de barbecue.

Heb je alleen al vanwege de foto op dit recept geklikt? Mooi zo! Deze Mexicaanse salade smaakte namelijk nog lekkerdere dan het eruit ziet. Het is ook nog eens een onwijs makkelijk recept. Alle ingrediënten snijden, garnalen bakken en na 20 minuten genieten maar..

Fris, licht & zomers

Tijdens een warme dag heb ik weinig zin om uitgebreid te koken of warm te eten. Hartstikke lekker natuurlijk zo’n ovenschotel of snelle maaltijd, maar nu even niet. Maaltijd die fris & licht zijn hebben op die momenten mijn grootste voorkeur. Misschien herken je het wel. Maar wat zet je vanavond weer op tafel?

Tijdens een zoektocht door de supermarkt stuitte ik op notenrijst. Een voedzame rijstvariant bomvol granen en pitten. Daar past natuurlijk een gerecht met een Mexicaans tintje bij! Deze Mexicaanse salade is zo’n salade waar alles bij elkaar komt. De zachte smaak van de avocado, de pit van de garnalen, de knapperige nachos en de frisheid van de tomaten & peterselie. Samen met de notenrijst een heerlijk, rijkgevulde salade!

Print het recept!
Rijkgevulde Mexicaanse salade
Deze rijkgevulde Mexicaanse salade is fris, licht & bomvol gezonde ingrediënten! Perfect voor het avondeten, de lunch of als salade bij de barbecue.
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten garnalen
  • 250 gram roerbak garnalen naturel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl dille
  • 1 paar druppels tabasco
Overige ingrediënten
  • 275 gram notenrijst
  • 1 krop sla met kluit (schoongemaakt)
  • 1 gekookte maiskorn
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 2 flinke handen tortilla chips
  • 5 gram verse peterselie
  • 3 el olijfolie
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten garnalen
  • 250 gram roerbak garnalen naturel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl dille
  • 1 paar druppels tabasco
Overige ingrediënten
  • 275 gram notenrijst
  • 1 krop sla met kluit (schoongemaakt)
  • 1 gekookte maiskorn
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 2 flinke handen tortilla chips
  • 5 gram verse peterselie
  • 3 el olijfolie
Instructies
  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de mais volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak los van de korn. Halveer de cherrytomaten en snij de avocado in blokjes. Was de sla goed onder ijskoud water. Hak de peterselie grof.
  3. Meng de olijfolie met de kruiden voor de garnalen. Verhit de wokpan en roerbak de garnalen op hoog vuur.
  4. Meng de notenrijst, sla, avocado stukjes, cherrytomaten, mais, garnalen en grofgehakte peterselie in een kom. Versnipper de tortilla chips en voeg toe aan de salade. Meng alles met de olijfolie en serveer direct.
Notities

Bewaren? Wil je liever de salade op een later moment opdienen? Maak de salade zonder de tortilla chips, avocado, garnalen en extra olijfolie. Voeg deze pas toe op het moment van opdienen voor het beste resultaat.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Zet je deze heerlijke Mexicaanse salade vanavond op tafel? Super lekker ook bij de barbecue, als lunchrecept of tijdens een picknick. Een heerlijke bak vol met lekkere producten om ultiem van te genieten! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...