Recept // Spaanse pinchos met serranoham & manchego (pintxos) - De Genietende Foodie

Spaanse pinchos, een echte favoriet. Veel bijzondere smaken met kwalitatief goede producten. Ik maakte een variant met serranoham, manchego & olijven.

Juni 2017 staat op De Genietende Foodie in het teken van Spanje. Beter gezegd, mijn food roadtrip in Spanje. De leukste plekken in Valencia, Catalonië & Barcelona die een bezoekje waard zijn. Van het beste paella tentje tot de mooiste wijngaard, ik deel het hier allemaal op de blog in de categorie #spanjeroadtrip

Zelfs als je niet op vakantie bent geweest naar Spanje, ken je deze heerlijke kleine klassieker. Vaak wordt de pinchos (ook wel pintxos in het Spaans genoemd) geserveerd als hapje vooraf, bij de tapas of gewoon als borrel bij de wijn. Ik ben zelf echt dol op deze belegde stokbroodjes. Zo deelde ik al eerdere deze 3 versies op de blog, stuk voor stuk erg lekker!

Pinchos vind je niet meer alleen in het Spanje. Ook in de Nederlandse horeca kom je steeds meer plekken tegen waar je kunt genieten van deze belegde stokbroodjes. Zo kun je in Rotterdam terecht bij Pix op de Pannekoekstraat of 21 Pinchos in de Markthal. Ook vind je bij Post in Dordrecht een speciale Pintxos bar, waar je zelf kunt kiezen. Stuk voor stuk leuke plekken om buiten de deur te genieten.

Zelf ging ik ook aan de slag met een nieuwe variant. Een pintxos met de typische Spaanse ingrediënten! Het leuke aan dit hapje vind ik namelijk de diversiteit aan smaken. Vaak zit er heel veel smaak aan zo’n klein hapje. Veel verse kruiden en kwalitatief goede producten, maar niet te veel ingrediënten. Dat vind je in mijn pinchos met serranoham en olijven-manchego chutney ook terug. Ik zou zeggen, probeer het zelf. Je hebt het binnen 15 minuten op tafel staan!

Print het recept!
Pinchos met serranoham, olijven & manchego
Spaanse pinchos, een echte favoriet. Veel bijzondere smaken met kwalitatief goede producten. Ik maakte een variant met serranoham, manchego & olijven.
Porties
pinchos
Ingrediënten
  • 6 snede stokbrood (liefst vers afgebakken)
  • 3 plakken serranoham
  • 4 cherrytomaten
  • 25 gram manchego (Spaanse kaas)
  • 8 groene olijven met paprika pigment
  • 2 gram verse peterselie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper (naar smaak)
Porties
pinchos
Ingrediënten
  • 6 snede stokbrood (liefst vers afgebakken)
  • 3 plakken serranoham
  • 4 cherrytomaten
  • 25 gram manchego (Spaanse kaas)
  • 8 groene olijven met paprika pigment
  • 2 gram verse peterselie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper (naar smaak)
Instructies
  1. Snij de tomaten, manchego, groene olijven en peterselie erg fijn. Meng dit met de olijfolie en voeg naar smaak peper toe.
  2. Beleg de snede stokbrood met een half plakje serranoham. Verdeel de olijven-manchego chutney over de verschillende pinchos. Serveer eventuele met een prikker.
Notities

Bewaren? Je kunt de chutney prima een paar uur van te voren klaar maken. De pintxos blijven belegd zo'n 2 uur goed van smaak.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Wat een geslaagde combinatie heeft deze pintxos. Zo’n heerlijke, zomerse zachte smaak. Precies zoals je de pinchos op vakantie eet, heerlijk toch?! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

2 Comments

  • Sammie 7 juni 2017 18:10

    Oh dit ziet er heerlijk uit! Ik hou van dit soort hapjes!

    • Kim 21 juni 2017 14:51

      Dankjewel! Lekker is dat he? Ik kon er in Spanje geen genoeg van krijgen!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...