Recept // Traditionele Spaanse sangria - De Genietende Foodie

Spaanse sangria, een van mijn favoriete zomerdrankjes! Ik laat je zien hoe je een traditionele versie maakt die je serveert bij bijv. de barbecue of tapas.

Juni 2017 staat op De Genietende Foodie in het teken van Spanje. Beter gezegd, mijn food roadtrip in Spanje. De leukste plekken in Valencia, Catalonië & Barcelona die een bezoekje waard zijn. Van het beste paella tentje tot de mooiste wijngaard, ik deel het hier allemaal op de blog in de categorie #spanjeroadtrip

Hoe trap je de maand beter af dan met een lekkere, traditionele Spaanse cocktail? Wie ken het niet, de Spaanse sangria. Of je hem nu maakt met witte, rode of rosé wijn, het is een heerlijk drankje voor tijdens de warme zomerse dagen. Vandaag deel ik het recept van mijn favoriet, de traditionele Spaanse sangria!

Appeltje eitje nietwaar?! Ik fotografeerde meerdere bereidingen tijdens het maken van deze spaanse sangria en ik dacht, ik deel ze gewoon allemaal met jou. Ik kon gewoon niet kiezen welke ik het leukste vindt.Zo heb je ook direct stap voor stap het hele proces direct in beeld. Welke foto vind jij het leukste?

Mijn tip. Varieer gerust! Neem andere vruchten, kies een andere wijnsoort of voeg een andere drank toe. Zo vind ik de combinatie witte zoete wijn met prosecco, mango en druiven ook super lekker. Maar een rosé  met gin, appel, grapefruit en munt is ook heerlijk. Houd de onderstaande maten aan & durf lekker te variëren om heerlijk te genieten!

Print het recept!
Spaanse traditionele sangria
Spaanse sangria, een van mijn favoriete zomerdrankjes! Ik laat je zien hoe je een traditionele versie maakt die je serveert bij bijv. de barbecue of tapas.
Porties
grote kan sangria
Ingrediënten
  • 1 fles rode wijn, liefst rioja
  • 150 ml witte rum
  • 1 grote sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 nectarines
  • 3 gram verse basilicum
  • heel veel ijs!
Porties
grote kan sangria
Ingrediënten
  • 1 fles rode wijn, liefst rioja
  • 150 ml witte rum
  • 1 grote sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 2 nectarines
  • 3 gram verse basilicum
  • heel veel ijs!
Instructies
  1. Snij de sinaasappel, citroen en nectarines in kleine blokjes. Scheur de blaadjes basilicum en doe alles in een grote waterkan.
  2. Giet de rum en rode wijn bij het fruit en voeg veel ijs toe. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast staan voor het lekkerste resultaat.
Notities

Tip! Liever de rosé variant. Gebruik dan een rosé met bubbels voor een lekkere frisse sangria.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Deze Spaanse sangria is onwijs lekker om te serveren tijdens een barbecue, een tapas avond met vrienden of op een willekeurige zomerse dag. Varieer gerust met soort wijn, fruit of drank om zo jouw favoriet te maken! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

2 Comments

  • Daniëlle – Foodaholic.nl 21 juni 2017 14:04

    Met dit heerlijke weer heb ik wel zin om hier een kan van te maken! Zo lekker zomers!

    • Kim 21 juni 2017 14:52

      Ja, zeker met dit heerlijke weer he?! Geniet er lekker van!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...