Vega couscous salade met burrata & groene asperges - De Genietende Foodie

Makkelijk, gezond & lekker fris. Deze vega couscous salade met groene asperges is onwijs lekker voor doordeweeks. De burrata maakt het helemaal af.

Je kunt het bijna niet gemist hebben, het asperge seizoen is weer volop bezig. Van lekkere soepjes tot een risotto, regelmatig kwam er al een recept op de blog voorbij met asperges. Ik hou echt van deze seizoensgroenten. Wel moet ik bekennen dat ik de groene variant net iets lekkerder vind. Welke vind jij het lekkerste?

Voor deze lekker frisse, makkelijke maaltijd met groene aspergetips liet ik mij inspireren door een waanzinnige product, burrata. Ken je het? Dit lijkt op mozzarella, maar heeft veel meer smaak! Vooral in combinatie met groene asperges is het echt onwijs lekker.

Het recept is ontzettend gemakkelijk te maken. De asperges legde ik gewoon even in de oven, alleen met een beetje olijfolie & grof zeezout. Ondertussen staat de couscous met de kruiden & bouillon rustig te stomen. Om het helemaal af te maken raad ik je aan om lekkere zoete mini trostomaten in de oven te verwarmen. Alles samen serveren, burrata verdelen naar smaak & in zo’n 20 minuten staat er een gezonde maaltijd op tafel. Is het geen plaatje?!

Print het recept!
Frisse couscous salade met groene asperges & burrata
Makkelijk, gezond & lekker fris. Deze vega couscous salade met groene asperges is onwijs lekker voor doordeweeks. De burrata maakt het helemaal af.
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 150 gram couscous
  • 150 ml kokend water (check voor zekerheid verpakking!)
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 3 gram verse munt (gewogen zonder stelen)
  • 10 gram verse bieslook
  • 200 gram groene asperge tips
  • 180 gram mini trostomaten (ik gebruikte Subliem van Looye)
  • 1/4 citroen
  • 1/2 bol burrata
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 snuf zeezout
Benodigdheden
  • Bakplaat
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 150 gram couscous
  • 150 ml kokend water (check voor zekerheid verpakking!)
  • 1 groenten bouillon blokje
  • 3 gram verse munt (gewogen zonder stelen)
  • 10 gram verse bieslook
  • 200 gram groene asperge tips
  • 180 gram mini trostomaten (ik gebruikte Subliem van Looye)
  • 1/4 citroen
  • 1/2 bol burrata
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 snuf zeezout
Benodigdheden
  • Bakplaat
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de asperges en de tomaten over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie & verdeel de zeezout over de asperges. Zet voor 15-20 minuten in de oven.
  2. Snij de munt & bieslook fijn. Meng het gekookte water met het bouillon blokje. Meng in een schaal de couscous met de bouillon, water, munt, bieslook en sap van de citroen. Dek af en laat voor 8 minuten stomen.
  3. Haal de couscous los met een lepel & serveer in een schaal. Haal de groenten uit de oven & leg dit op de couscous. Verdeel de burrata over de couscous salade & serveer direct. Enjoy!
Notities

Tip: Dit is ook zo'n salade die perfect is voor bij een barbecue! Mocht je dit doen, beleg de couscous salade pas bij opdienen met de burrata. Zo blijft de salade het lekkerste.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Fris, gemakkelijk & gezond. Deze vega couscous salade met groene asperges & burrata zet je in een snel optakel. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...