Recept // Zelf maken: Recept voor snickers taart (no bake) - De Genietende Foodie

Deze snickers taart is de ultieme guilty pleasure. Smeuïg door de karamel, knapperig door de noten en hemels door de chocolade. Echt genieten!

Je kent ze vast nog wel, die uitdeelzakken met verschillende candy bars. Ik koos altijd het liefste voor een Snickers of Mars. Chocolade met zachte karamel, top! Én bij de Snickers zaten ook nog nootjes, heerlijk! Toch kon ik afgelopen week niet meer het laatste moment herinneren dat ik een candy bar at. Daar moest veranderen in komen, dus nam ik bij de supermarkt zo’n uitdeelzak mee. Ik kon het gewoon niet laten.

Na een paar mini candy bars gegeten te hebben, kwam de gedachten om zelf een mega grote candy bar te maken. Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn?! Ik ging terug naar de supermarkt, haalde een aantal ingrediënten en ging aan de slag.

Deze waanzinnige snickers taart is daarvan het resultaat. Dit recept vergt wel een beetje inspanning & wachttijd, maar het eindresultaat is het meer dan waard. De taart kun je uiteindelijk in zo’n 10 à 12 bars snijden (of nog eens halveren voor mini’s). Of je het nu eet als ongezond tussendoortje of als taart, deze guilty pleasure wil je gewoon proeven. Geniet ervan!

Print het recept!
Snickers taart
Deze snickers taart is de ultieme guilty pleasure. Smeuïg door de karamel, knapperig door de noten en hemels door de chocolade. Echt genieten!
Porties
taart (10 stukjes)
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 150 gram koekjes (Verkade San Fransico)
  • 75 gram boter (+ beetje voor invetten)
  • 400 gram pure chocolade
  • 75 gram ongezouten pinda's
Benodigdheden
  • Keukenmachine of hakmolen
  • Langwerpig bakblik met uitneembare bodem (36 x 13 x 2,5 cm)
  • Rooster + keukenpapier
Porties
taart (10 stukjes)
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
  • 150 gram koekjes (Verkade San Fransico)
  • 75 gram boter (+ beetje voor invetten)
  • 400 gram pure chocolade
  • 75 gram ongezouten pinda's
Benodigdheden
  • Keukenmachine of hakmolen
  • Langwerpig bakblik met uitneembare bodem (36 x 13 x 2,5 cm)
  • Rooster + keukenpapier
Instructies
  1. Kook water in een waterkoker en leg het blikje gecondenseerde melk in een ruime pan met heet water. Zorg dat het blikje onder water blijft liggen voor 1,5 uur. Voeg indien nodig tussentijds water toe.
  2. Hak de pinda's grof en zet dit aan de kant. Verkruimel ondertussen de koekjes voor de bodem in een keukenmachine of hakmolen. Smelt de boter in de magnetron in ±1 min op 500 watt zacht. Meng de boter door de koekjes tot een plakkerige kruimel.
  3. Vet vervolgens het bakblik in en verdeel de koekjeskruimel over de bodem (niet de zijkanten!). Druk het goed aan met een lepel. Zet het bakblik voor 30 minuten in de koelkast.
  4. Haal na 30 minuten de bodem uit de koelkast. Smelt de helft van de chocolade in de magnetron in ±3 min op 500 watt tot een zachte massa. Giet de chocolade over de bodem, verdeel dit goed en zet het bakblik voor 30 minuten in de vriezer.
  5. Als de karamel klaar is, haal je het blik gecondenseerde melk uit de pan en het bakblik uit de vriezer. Open voorzichtig het blik en giet de karamel in het bakblik op de chocolade. Verdeel de grof gehakte nootjes erover en zet het bakblik voor 30 minuten in de vriezer.
  6. Haal na 30 minuten het bakblik uit de vriezer en verwijder voorzichtig de zijkant. Leg de mega snickers taart op een rooster, met keukenpapier tussen het aanrecht en het rooster. Zo voorkom je chocolade op je aanrecht.
  7. Smelt de andere de helft van de chocolade in de magnetron in ±3 min op 500 watt tot een zachte massa. Giet de chocolade over de karamel en nootjes, inclusief de zijkanten. Laat dit voor ongeveer 30 à 45 minuten hard worden, eventueel in vriezer. Snijd aan en geniet!
Notities

Geen nood. De bodem kan inderdaad een beetje kruimelen of vastplakken. Je kunt eventueel de bodem & eerste chocolade naar keuze omwisselen, maar het neemt niets af van de smaak ;-)

Bewaartip: Bewaar de snickers taart afgedekt in een vershouddoos voor ongeveer 4-5 dagen in een keukenkastje.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Waanzinnig nietwaar?! Geniet jij binnenkort van deze heerlijke Snickers taart? 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...