Zelf maken: Tonijnsalade - De Genietende Foodie

Deze waanzinnig lekkere tonijnsalade is fris & zacht van smaak. Perfect voor de lunch of bij een borrel. Het beste? Super makkelijk om zelf te maken!

Lunchen met een salade vind ik altijd een goed idee. Regelmatig maak ik bijvoorbeeld zelf deze eiersalade met avocado als topping voor op een boterham, heerlijk! Stiekem is het helemaal niet zo moeilijk om een salade zelf te maken. Meer dan een paar ingrediënten met elkaar mengen is het niet namelijk niet. Maar het resultaat… een stuk verser, smaakvoller én gezonder!

Een van mijn favoriete salades om zelf te maken is deze waanzinnig lekkere tonijnsalade. Vooral omdat deze zo lekker fris & zacht van smaak is. Zo zit er bijvoorbeeld een appeltje doorheen, want een fris bite geeft. Samen met het rode ui geeft dit weer een beetje pit. Natuurlijk de verse kruiden niet vergeten om het af te maken. Leg dit op een beetje rucola voor wat extra pit. Van deze lunch ga je genieten!

Tip: Liever nog gezonder? Vervang de mayonaise voor een gezondere variant of kies voor een lepeltje (Griekse) yoghurt.

Print het recept!
Zelf maken: Tonijnsalade
Deze waanzinnig lekkere tonijnsalade is fris & zacht van smaak. Perfect voor de lunch of bij een borrel. Het beste? Super makkelijk om zelf te maken!
Porties
wekpot
Ingrediënten
  • 1 blikje tonijnstukken op water (160 gram, ik nam John West)
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 1/3 rode ui
  • 1 tl mayonaise
  • 2 tl gedroogde bieslook
  • 1 x paar druppels tabasco (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 1 x paar blaadjes rucola sla
  • Je favoriete broodsoort
Porties
wekpot
Ingrediënten
  • 1 blikje tonijnstukken op water (160 gram, ik nam John West)
  • 1/2 Granny Smith appel
  • 1/3 rode ui
  • 1 tl mayonaise
  • 2 tl gedroogde bieslook
  • 1 x paar druppels tabasco (naar smaak)
  • peper (naar smaak)
  • 1 x paar blaadjes rucola sla
  • Je favoriete broodsoort
Instructies
  1. Schil de appel en snij deze in fijne stukjes. Snij de rode ui ook in fijne stukjes. Laat de tonijn uitlekken en voeg dit in een kom. Voeg de stukjes appel en rode ui toe aan de kom, eveneens als de mayonaise, bieslook, tabasco en peper. Meng alles door elkaar.
  2. Beleg de boterham van jouw voorkeur met een beetje rucola sla en vervolgens rijkelijk met de tonijnsalade. Bewaar de rest in een gesloten (wek)pot in de koelkast. Geniet ervan!
Notities

Tip: Liever nog gezonder? Vervang de mayonaise voor een gezondere variant of kies voor een lepeltje (Griekse) yoghurt.

Bewaren? Je kunt de salade voor een aantal dagen (+- 3) in de koelkast bewaren, mits goed afgesloten.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Of je deze homemade tonijnsalade nu eet op een boterham bij de lunch of serveert als smeersel voor de borrel. Deze waanzinnig lekkere tonijnsalade is fris & zacht van smaak. Perfect om op een gezondere manier mee te genieten! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...