Zelfgemaakte noedelsoep met biefstuk - De Genietende Foodie

Tijd voor noedelsoep! Met een zelfgemaakte bouillon, ramen noodles & knapperige groenten is dit gerecht een heerlijke avondmaaltijd.

Je kent ze vast wel, de pakketjes met noodles voor 40 cent bij de supermarkt. Het enige dat je hoeft te doen is heet water erover heen te gieten en klaar. Hier in huis is dit echt een favoriet bij mijn vriend, vooral omdat het zo’n lekkere zoute oppepper geeft. Gezond is het niet echt natuurlijk, dus daar wilde ik er een keer mee aan de slag. Zo moeilijk kan het vast niet zijn, om zelf een lekkere gezonde noodle soup te maken!

Ik kan je vertellen, dat is gelukt! Met een zelfgemaakte bouillon, ramen noodles & knapperige groenten is dit gerecht een heerlijke avondmaaltijd geworden. De noedelsoep is lekker licht, heeft een krachtige bouillon & is een kom vol met heerlijke groenten! Niet geheel onbelangrijk, mijn vriend vond het super lekker. Al geloof ik wel dat de hoeveelheid zout in dat pakje nog steeds de voorkeur heeft over deze héérlijke kom met noodle soep.

Tip: Zelf serveerde ik er ook een biefstukje bij, maar mocht je op de vegetarische tour gaan kun je dit natuurlijk weglaten.

Print het recept!
Zelfgemaakte noedelsoep met biefstuk
Tijd voor noedelsoep! Met een zelfgemaakte bouillon, ramen noodles & knapperige groenten is dit gerecht een heerlijke avondmaaltijd.
Porties
kommen
Ingrediënten
Basis voor bouillon
  • 1 blokje groenten bouillion
  • 600 ml kokend water
  • 2 lange, dunne plakken gember (max 0.5 cm dik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
Toppings
  • 2x 90 gram ramen noodles (ik gebruik Hakubaku ramen noodles)
  • 50 gram taugé
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 rode ui
  • 1 paar takjes verse koriander
  • 1 biefstuk (à 150 gram)
  • 1 paar schijfjes limoen (eventueel voor smaak)
Porties
kommen
Ingrediënten
Basis voor bouillon
  • 1 blokje groenten bouillion
  • 600 ml kokend water
  • 2 lange, dunne plakken gember (max 0.5 cm dik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
Toppings
  • 2x 90 gram ramen noodles (ik gebruik Hakubaku ramen noodles)
  • 50 gram taugé
  • 200 gram sugar snaps
  • 1 rode ui
  • 1 paar takjes verse koriander
  • 1 biefstuk (à 150 gram)
  • 1 paar schijfjes limoen (eventueel voor smaak)
Instructies
  1. Meng het blokje groenten bouillon om het gekookte water (zie ingrediëntenlijst) in een steelpan. Voeg de vissaus en sojasaus toe. Snij de gember in lange plakken en de rode peper in ringen. Voeg de gember en de helft(!) van de rode peper toe. Laat voor 15 minuten trekken op laag vuur.
  2. Kook vervolgens de sugar snaps gaar in 3-4 minuten. Snij ondertussen de rode ui in ringen. Giet de sugar snaps af en bewaar het vocht. Kook in het vocht van de sugar snaps de ramen noodles gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de biefstuk volgens eigen voorkeur in de pan in een beetje boter en laat even rusten in aluminium folie.
  4. Verdeel de gekookte noodles over de kommen en giet de bouillon erbij (zonder de gember of rode peper). Verdeel de taugé, rode ui, sugar snaps, koriander & overige rode peper over de kommen. Snij de biefstuk en verdeel deze ook over de kommen met noedelsoep. Serveer er limoen bij.
Notities

De bouillon kun je eventueel al eerder trekken, maar verwijder hierbij wél na maximaal 20 minuten de gember en rode peper. Anders gaat dit teveel overheersen in de bouillon.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Heerlijk, zo’n kom vol met lekkere noodles, knapperige groenten en een biefstukje. Zeer geschikt als doordeweekse maaltijd, om ’s avonds lekker van te genieten. 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...