Recept: Dronken kip - De Genietende Foodie
Print het recept!
Recept: Dronken kip
Dronken kip, mijn frisse variant van de 'coq au vin'. Een makkelijke maaltijd voor doordeweeks boordevol smaak. Door de kippendijen hoef je niet te kluiven.
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 4 stuks kippendijen
  • 2 nestjes verse tagliatelle à 90 gram p.s.
  • 300 gram geraspte wortelen
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml droge witte wijn
  • 25 gram boter
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 15 gram verse peterselie
  • 50 gram gebrande en gezouten cashewnoten
  • Een stukje pecorino kaas ter garnering
Benodigdheden
  • Braadpan met deksel
Porties
personen
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 4 stuks kippendijen
  • 2 nestjes verse tagliatelle à 90 gram p.s.
  • 300 gram geraspte wortelen
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml droge witte wijn
  • 25 gram boter
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • 15 gram verse peterselie
  • 50 gram gebrande en gezouten cashewnoten
  • Een stukje pecorino kaas ter garnering
Benodigdheden
  • Braadpan met deksel
Instructies
  1. Voor de marinade meng je de olijfolie met de paprikapoeder. Voeg naar smaak peper en zout toe. Smeer de huid van de kippendijen in met dit mengsel. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kippendijen tot ze een goudbruin laagje hebben (ongeveer 3-4 minuten).
  2. Meng ondertussen de witte wijn met de slagroom in een kom. Hak de helft van peterselie fijn en voeg dit toe aan het slagroommengsel. Voeg dit bij de bruin gebraden kippendijen en laat dit 13 minuten stomen met de deksel op de pan op laag vuur. (Bij kippenpoten, laat de kip 10 minuten langer stomen!)
  3. Snij, terwijl de pan pruttelt, de geraspte wortelen in dunne plakjes. Nadat de kip 13 minuten heeft gestoomd, kun je plakjes wortel toevoegen. Laat het nu nogmaals 7 minuten stomen voor beetgare wortelen.
  4. Kook water in de waterkoker en kook vervolgens de verse tagliatelle volgens instructie beetgaar. Voeg een scheutje olijfolie toe zodat de pasta niet gaat plakken. Hak de cashewnoten en de overgebleven peterselie fijn. Rasp de pecorino kaas. Je kunt dit allemaal in een leuk schaaltje op tafel zetten.
  5. Wanneer na 20 minuten alles klaar is, leg de tagliatelle in een toren midden op een bord en daarop het mengsel met de dronken kip. Garneer af met de cashewnoten, peterselie & pecorino.
Notities

Liever kluiven? Je kunt ook kippenpoten gebruiken i.p.v. kippendijen. Zie het recept voor de langere braadtijd.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Add Comment

Laat hier je reactie achter...