Snelle pizza à la bruschetta (vega)
Geïnspireerd op de nieuwe lentekaart van Jamie’s Rotterdam deel ik vandaag het recept voor een heerlijke, frisse pizza à la bruschetta, de bruschetta pizza!
Snelle pizza à la bruschetta (vega)
Geïnspireerd op de nieuwe lentekaart van Jamie’s Rotterdam deel ik vandaag het recept voor een heerlijke, frisse pizza à la bruschetta, de bruschetta pizza!
Porties
1plaatpizza
Porties
1plaatpizza
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 1/2pakje pizzadeeg met gistIk gebruik ‘La tua farina’
  • 1 gele courgette
  • 1/2 rode ui
  • 200gram gekleurde cherry tomaten
  • 100gram ricotta
  • 50gram gepelde Italiaanse tomaten‘Pomodoro San Marzano’
  • 1tl gedroogde tijm
  • 2tl gedroogde basilicum
Benodigdheden
  • keukenmachinevoor het deeg
  • deegroller
  • Bakplaat
  • Bakpapier
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden hete lucht. Volg de instructies op de verpakking van het pizzadeeg, om een deegbal te vormen.
  2. Snij de gele courgette in dunne plakken. Snij de ui in halve ringen en halveer de gekleurde cherry tomaten in de lengte. Snij tot slot 1 tomaat ‘Pomodoro San Marzano’ in kleine stukjes.
  3. Rol het pizzadeeg uit ter grootte van de bakplaat. Bekleed hiervoor de werkbank met een beetje bloem en gebruik een deegroller. Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met het sap van de ‘Pomodoro San Marzano’ tomaten en de stukjes gesneden tomaat. Verdeel de kruiden over de saus.
  4. Verdeel vervolgens de plakken courgette, ui ringen en gehalveerde gekleurde cherry tomaten over de pizza. Verdeel de ricotta met een theelepel in kleine bolletjes over de ingrediënten en zet voor 10-12 minuten in de oven. Geniet!
Notities

Tip! Je kunt de bruschetta pizza eventueel afmaken met wat verse basilicum.

Welke specifieke producten? Voor het pizzadeeg gebruikte ik dit product & voor de saus een product uit de keuken van Jamie’s Italian, welk vergelijkbaar met dit product (ander merk).

Benieuwd naar de hoeveelheid? Je kunt ervan genieten met zijn tweeën of serveer er een salade bij om er met meer personen van te genieten!

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie