Kleurrijke BBQ salade met zoete aardappel & kip
Een lekkere barbecue salade met frisse smaken & lekkere groenten. Deze kleurrijke salade met zoete aardappel & kip is dé blikvanger tijdens de barbecue.
Kleurrijke BBQ salade met zoete aardappel & kip
Een lekkere barbecue salade met frisse smaken & lekkere groenten. Deze kleurrijke salade met zoete aardappel & kip is dé blikvanger tijdens de barbecue.
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Ingrediënten voor marinade van de kip
  • 1 kipfilet á 200 gram p.s.
  • 2el olijfolie
  • 2tl paprikapoeder
  • peper (naar smaak)
Ingrediënten voor de salade
  • 1grote zoete aardappel
  • 150gram snoeptomaten(zoete cherrytomaten)
  • 1/2 rode ui
  • 1/2bosje peterselie
  • 6takjes munt (enkel de blaadjes)
  • 3el gezouten pinda’s
Ingrediënten voor dressing
  • 3tl olijfolie extra vierge
  • 2tl limoensap
  • een paardruppels tabasco (naar smaak)
Instructies
  1. Meng de olijfolie met de paprikapoeder en peper in een ruime kom. Marineer de kipfilet hierin voor 5 minuten (mag eventueel langer, maar hoeft niet). Verwarm een pan, bak de kipfilet rondom bruin en draai regelmatig in de pan totdat deze gaar is.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel, halveer deze en snij in reepjes. Kook voor 6 minuten in gekookt water. Haal uit het water en laat afkoelen.
  3. Snij ondertussen de rode ui in ringen en halveer de snoep tomaten. Hak de pinda’s, peterselie en blaadjes punt grof. Meng in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing en laat even staan.
  4. Trek de kip met twee vorken in stukjes. Meng de zoete aardappel, rode ui, snoep tomaten, peterselie, munt en stukjes kip voorzichtig in een kom. Bestrooi met de helft van de dressing. Verdeel over de borden, maak af met de gehakte pinda’s en eventueel meer dressing.
Notities

Bewaartip! Je kunt de salade prima in de ochtend klaar maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Houd de dressing en pinda’s apart, zodat alles goed vers en op smaak blijft.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie