Oreo ijstaart met wodka
Oreo liefhebbers opgelet! Vanaf nu geniet je op de warme dagen van deze oreo ijstaart. Mét een flinke scheut wodka. Dit wil je vandaag nog maken…
Oreo ijstaart met wodka
Oreo liefhebbers opgelet! Vanaf nu geniet je op de warme dagen van deze oreo ijstaart. Mét een flinke scheut wodka. Dit wil je vandaag nog maken…
Porties
1 ijstaart (8 á 10 p)
Porties
1 ijstaart (8 á 10 p)
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 2rollen oreo(à 154 gram per stuk)
  • 75ml wodka(ik gebruik New Amsterdam)
  • 500ml slagroom
  • 2zakjes klop fix(dr. oetker)
  • 3el kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 35 gram boter
Benodigdheden
  • Springvorm 22 cm
  • Keukenmachine (of deegroller)
Instructies
  1. Maal de helft van de oreo’s in de keukenmachine tot fijne kruimel. Geen keukenmachine? Doe de koekjes in een zak en plet met een deegroller fijn. Hak de overige oreo’s in grove stukken. Dit is voor de vulling en de garnering.
  2. Smelt de boter zacht in de magnetron of in een pannetje. Meng de boter en de koekkruim voor de bodem. Doe dit in de vorm en druk dit aan tot een stevige bodem.
  3. Klop de slagroom samen met de klop-fix, suiker en wodka op in een mix kom of keukenmachine. Let op: Klop het luchtig, maar niet stijf!
  4. Haal het vanillemerg uit het vanillestokje. Voeg dit en 2/3 van de grove gehakte oero’s toe aan het mengsel. Meng het opgeklopte slagroom mengsel luchtig door. Giet dit op de bodem, strijk glad en ganeer met de overgebleven oreo’s. Zet voor minimaal 4 uur in de vriezer. Dit kan afgedekt met doorzichtig folie of onafgedekt.
Notities

Bewaartip! Je kunt de oreo ijstaart prima 3 á 4 dagen bewaren in de vriezer. Ik proefde de taart pas na 3 dagen (ja, geen idee hoe?!) en dit smaakte super. Dek hem eventueel af met doorzichtig folie.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie