Aziatische slabootjes met kip & groene asperges
Snel, gezond & lekker! Deze Aziatische slabootjes zijn een traktatie voor de doordeweekse dag. Rijkelijk gevuld met kip, asperge en rijstvermicelli. Geniet!
Aziatische slabootjes met kip & groene asperges
Snel, gezond & lekker! Deze Aziatische slabootjes zijn een traktatie voor de doordeweekse dag. Rijkelijk gevuld met kip, asperge en rijstvermicelli. Geniet!
Porties
8slabootjes
Porties
8slabootjes
Ingrediënten
  • 200gram groene asperges(of aspergetips)
  • 1 kipfilet à 150 gram
  • 8bladeren Romeinse sla(8 stuks is ongeveer 1 krop)
  • 75gram peen julienne
  • 50gram rijstvermicelli(ligt in het Aziatische schap van de supermarkt)
  • 100gram sojabonen
  • 1/2liter water(voor de kippenbouillon)
  • 1/2blokje kippenbouillon
  • 1handje verse koriander
  • zoete chilisaus(naar voorkeur)
Instructies
  1. Kook het water en meng het gekookte water met de kippenbouillon. Kook de kipfilet in een pan op middelhoog vuur gaar in de kippenbouillon voor 10-12 minuten.
  2. Snij de asperges in drie gelijke delen. Kook deze 3 à 4 minuten in een aparte pan. Haal deze na de bereidingstijd uit de pan. Gooi het kookvocht NIET weg! Hierin wel je de rijstvermicelli volgens aanwijzigingen op de verpakking.
  3. Haal de kip uit de pan en trek deze met twee vorken uit elkaar. Zo krijg je kleine kip slierten.
  4. Verwijder de slabladeren van de krop Romeinse sla. Snij 1 cm van de onderkant en was de bladeren goed. Vul deze met de glasnoodles, de peen, de kip, de stukjes asperges en sojabonen. Maak af met de koriander & zoete chilisaus. Geniet!
Notities

Gebruik je groene aspergetips ipv groene asperges? Laat deze heel en kook ze 2 à 3 minuten.

Noot: 8 Slabootjes zijn genoeg voor 2 personen als avondeten. Natuurlijk kun je er ook meer maken óf ze serveren als hapje bij de borrel.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie