Rijkgevulde Mexicaanse salade
Deze rijkgevulde Mexicaanse salade is fris, licht & bomvol gezonde ingrediënten! Perfect voor het avondeten, de lunch of als salade bij de barbecue.
Rijkgevulde Mexicaanse salade
Deze rijkgevulde Mexicaanse salade is fris, licht & bomvol gezonde ingrediënten! Perfect voor het avondeten, de lunch of als salade bij de barbecue.
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Ingrediënten garnalen
  • 250gram roerbak garnalen naturel
  • 2el olijfolie
  • 1tl paprikapoeder
  • 1tl dille
  • 1paar druppels tabasco
Overige ingrediënten
  • 275gram notenrijst
  • 1krop sla met kluit(schoongemaakt)
  • 1 gekookte maiskorn
  • 250gram cherrytomaten
  • 1 avocado
  • 2flinke handen tortilla chips
  • 5gram verse peterselie
  • 3el olijfolie
Instructies
  1. Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de mais volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak los van de korn. Halveer de cherrytomaten en snij de avocado in blokjes. Was de sla goed onder ijskoud water. Hak de peterselie grof.
  3. Meng de olijfolie met de kruiden voor de garnalen. Verhit de wokpan en roerbak de garnalen op hoog vuur.
  4. Meng de notenrijst, sla, avocado stukjes, cherrytomaten, mais, garnalen en grofgehakte peterselie in een kom. Versnipper de tortilla chips en voeg toe aan de salade. Meng alles met de olijfolie en serveer direct.
Notities

Bewaren? Wil je liever de salade op een later moment opdienen? Maak de salade zonder de tortilla chips, avocado, garnalen en extra olijfolie. Voeg deze pas toe op het moment van opdienen voor het beste resultaat.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie