Groentespies van de barbecue met kruidendressing
Gezond, snel & lekker. Deze groentespies van de barbecue zit bomvol seizoensgroenten. Maak het af met deze zachte kruidendressing en geniet!
Groentespies van de barbecue met kruidendressing
Gezond, snel & lekker. Deze groentespies van de barbecue zit bomvol seizoensgroenten. Maak het af met deze zachte kruidendressing en geniet!
Porties
6spiezen
Porties
6spiezen
Ingrediënten
Ingrediënten voor de spiezen
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 1 aubergine
  • 3 kleine portabella champignons(of 1 a 2 hele grote)
  • 2 kleine rode uien
Ingrediënten voor de kruidendressing
  • 3el olijfolie extra vierge
  • 1teen knoflook
  • 5gram verse bieslook
  • 2gram verse tijm
  • peper(naar smaak)
Benodigdheden
  • 6 metalen spiezen
  • barbecue
Instructies
  1. Pel de knoflook en hak in grove stukken. Risp de tijm en snij de bieslook fijn. Meng dit met de olijfolie en peper (naar smaak) in een kommetje. Laat de kruidendressing staan.
  2. Halveer de zoete puntpaprika en verwijder eventuele zaadjes. Snij deze in grove stukken. Halveer de aubergine en snij in plakjes. Maak de ui schoon en hak deze in grote stukken. Snij de portabella’s in zes evengrote stukken. Rijg de groenten om en om aan de spiezen.
  3. Steek de barbecue aan. Zodra de barbecue op temperatuur is, leg je de zes groente spiezen op de barbecue. Draai regelmatig om, totdat de groenten gaar zijn. Serveer de spiezen naderhand met de kruidendressing.
Notities

Voorbereiden? Je kunt de spiezen prima dezelfde ochtend klaarmaken. Dek af met aluminiumfolie en bewaar in de koelkast.

Tip; Grill de groentespies op houtskool, zoals bijv. op een keramische barbecue. Die rooksmaak aan je groenten samen met de zachte kruidige dressing is super lekker!

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie