BBQ salade met gegrilde zoete puntpaprika & couscous
Seizoensgroenten, wat weet jij hiervan? In ‘Food talk’ vertel ik je hier elke maand meer over. Deze maand, de zoete puntpaprika. Mét heerlijk BBQ recept!
BBQ salade met gegrilde zoete puntpaprika & couscous
Seizoensgroenten, wat weet jij hiervan? In ‘Food talk’ vertel ik je hier elke maand meer over. Deze maand, de zoete puntpaprika. Mét heerlijk BBQ recept!
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
  • 4 Sweet Palermo zoete puntpaprikaVerkrijgbaar bij Albert Heijn, COOP of Aldi
  • 150gram couscous
  • 150ml kokend water
  • 20gram ongeroosterde pittenmix(in het schap bij de saladedressing)
  • 30gram rozijnen
  • 50gram buffelmozzarella
  • 3gram verse munt(zonder steel)
  • 2tl gedroogde Provençaalse kruiden
Instructies
  1. Meng de couscous met de gedroogde Provençaalse kruiden, de ongeroosterde pittenmix, de rozijnen en de helft van de blaadjes munt. Meng dit met het gekookte water, dek af & laat voor 5-8 minuten wellen. Schep daarna goed door, zodat alle couscous korrels loskomen.
  2. Steek de barbecue aan. Snij de Sweet Palermo zoete puntpaprika’s in de lengte doormidden. Laat voor een mooi effect de steel zitten. Verwijder eventueel de enkele zaadjes en zaadlijsten.
  3. Leg de Sweet Palermo zoete puntpaprika’s op de barbecue, op de buitenkant. Gril eerst deze kant tot het velletje langzaam los komt (dit ziet er bobbelig uit). Dit duurt, afhankelijk van de temperatuur, ongeveer 2-3 minuten. Draai om en grill de binnenkort kort (max 1 min). Haal alle gegrilde zoete puntpaprika’s van de barbecue.
  4. Schep de couscous in de gegrilde zoete puntpaprika’s. Verdeel de buffelmozzarella en de helft van de munt blaadjes over het gerecht. Serveer direct!
Notities

Tip voor de voorbereiding: De couscous kun je eerder op de dag klaarmaken. Zet de schaal op tafel tijdens een barbecue en laat je gasten zelf hun gegrilde Sweet Palermo zoete puntpaprika’s vullen.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie