Noodles met garnalen, paksoi & sperziebonen
Tijd voor een budget challenge op mijn YouTube kanaal! Een rijkgevulde maaltijd koken voor 3 euro per persoon? Ik ga de challenge aan én deel het recept.
Noodles met garnalen, paksoi & sperziebonen
Tijd voor een budget challenge op mijn YouTube kanaal! Een rijkgevulde maaltijd koken voor 3 euro per persoon? Ik ga de challenge aan én deel het recept.
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Ingrediënten om te kopen
  • 125gram noodles mie
  • 1/2 paksoi
  • 1 rode paprika
  • 225gram sperziebonen
  • 100gram garnalen
  • 4cm gember
Ingrediënten uit je voorraadkast
  • 1teen knoflook
  • 2el olijfolie
Instructies
  1. Dop de boontjes en halveer deze. Verwijder de pit van de paprika en snij de paprika in grove stukken. Snij vervolgens de gember in plakjes. Pel de knoflook en hak deze fijn. Tot slot snij je de onderkant van de paksoi. Was de bladeren goed en snij de stukken grof. Houd de witte en groene delen gescheiden.
  2. Kook in eenzelfde pan met kokend water de noodles mie, sperziebonen en gember voor 4 minuten.
  3. Verwarm ondertussen de wokpan. Fruit de knoflook in de olijfolie. Voeg de stukken steel van de paksoi toe en wok voor 2 minuten.
  4. Giet ondertussen de noodles, mie en sperziebonen af. Doe dit in een vergiet met kleine gaatjes.
  5. Voeg de paprika blokjes & de garnalen toe aan de wokpan. Wok alles voor een minuut goed door elkaar. Voeg vervolgens de paksoi bladeren toe. Wok alles weer voor een minuut toe. Voeg nu de sperziebonen, noodles en gember toe. Meng alles kort en schep in twee kommen. Geniet!
Notities

Bespaar tip. Liever minder besteden? Laat de garnalen dan weg. Dit scheelt je €2,29

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie