Zelfgemaakte aardbeienijsjes
Zoek je wat verfrissing op een hete zomerse dag? Deze aardbeienijsjes maak je zelf met slechts 3(!) ingrediënten! Even wachten & dan lekker gezond genieten!
Zelfgemaakte aardbeienijsjes
Zoek je wat verfrissing op een hete zomerse dag? Deze aardbeienijsjes maak je zelf met slechts 3(!) ingrediënten! Even wachten & dan lekker gezond genieten!
Porties
5ijsjes
Porties
5ijsjes
Ingrediënten
Ingrediënten
  • 400gram verse aardbeienzonder kroontje
  • 100gram ijsblokjes uit de vriezer
  • 3gram blaadjes verse munt(zonder tak)
Benodigdheden
  • Blender
  • IJsvormen(ik ging naar de HEMA)
Instructies
  1. Meng in een blender de aardbeien, ijsblokjes en blaadjes verse munt helemaal fijn.
  2. Giet het aardbeien mengsel in de ijsvormen. Zet de stokjes erin en zet de ijsjes voor minimaal 2 uur in de vriezer. Genieten maar!
Notities

Bewaren? Afhankelijk van de versheid van de aardbeien kun je de ijsjes 2-4 dagen in de vriezer bewaren. Bewaar altijd in de vriezer! Laat de ijsjes niet ontdooien en opnieuw invriezen.

© Recept & fotografie: Kim Alstede – De Genietende Foodie