Frisse garnalen met snelle citroenmayonaise

Recept // Frisse garnalen met snelle citroenmayonaise

Lekker & makkelijk. Grote garnalen in een citroen-munt-dressing, gereserveerd met een citroenmayonaise. Perfect als voorgerecht of hapje!

IMG_9518

Ben jij daar nooit verbaasd over?! Soms krijg je een idee voor je lunch, avondeten of snack uit een (food)magazine of via een instagram foto of via dat leuke restaurantje waar je vorige week had gezeten. Maar soms komt het gewoon zomaar in je op als je in de koelkast kijkt. Ik kan mij daar soms echt over verbazen. Hoe je daar dan aan komt, no idea. Maar dat maakt eigenlijk ook echt helemaal niets uit. Het creëert vaak de lekkerste recepten, en dit is er een…

Deze garnalen met een citroen-munt-dressing waren echt goddelijk (en het waren zelfs gewoon diepvries garnalen)! En dat met een “wat hebben we nog in huis”-gerechtje. Dit gerecht is echt in max. 10 minuten gemaakt, dus zeker een lekker hapje of voorgerecht wat de moeite waard is om te proberen. Enjoy! 

Frisse garnalen met snelle citroenmayonaise

Recept hoeveelheid: 2 personen
Print het recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor de garnalen

  • 14 grote ongepelde diepvriesgarnalen
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • 16 blaadjes verse basilicum
  • 8 blaadjes verse munt neem max. de helft van het aantal basilicumblaadjes
  • de rasp van een biologische citroen
  • sap van een kwart citroen
  • een aantal extra blaadjes basilicum en munt voor de garnering

Ingrediënten voor de snelle citroenmayonaise

  • 3 eetlepels mayonaise ik gebruik Remia mayonaise
  • 2 theelepels olijfolie extra vierge
  • sap van ½ citroen
  • peper
  • zeezout

Bereiding

  1. De diepvriesgarnalen die je gaat gebruiken leg je in een bak met heet water. Je ziet langzaam het grijze van de garnaal verdwijnen en licht roze van kleur worden. Ook trekken de garnalen iets krommer naarmate ze ontdooien in het hete water. Dit duurt bij deze hoeveelheid ongeveer 2 minuten.
  2. Ondertussen kun je de olie maken waarin je de garnalen straks gaat opbakken. Meng de olijfolie met de rasp van de citroen en het citroensap. Hak de munt en basilicum heel fijn en doe dit door de olijfolie heen. Roer alles goed door elkaar.
  3. Haal de garnalen uit de bak met heet water. Pak een andere schaal en meng hierin de garnalen met de zojuist gemaakte olie door elkaar. Laat dit even rusten in de koelkast terwijl je de citroenmayonaise maakt.
  4. Pak een klein schaaltje en roer hierin de mayonaise, olijfolie en citroensap door elkaar. Proef deze combinatie om te kijken hoeveel peper en (zee)zout je naar smaak nog wilt toevoegen. Doe de citroenmayonaise in een mooi schaaltje om te serveren.
  5. Zet een wokpan op hoog vuur aan en laat deze even kort warm worden. Doe de garnalen in de wokpan, inclusief de olijfolie waarin je ze gemarineerd hebt. Zodra de schil van de garnaal een oranjeachtige kleur krijgt (vaak al na ongeveer 2 minuutjes) zijn de garnalen goed. Haal de garnalen voorzichtig zonder olie uit de pan en serveer met wat blaadjes munt, basilicum, een stukje citroen & de zelfgemaakte citroenmayonaise!

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

IMG_9534

Add Comment

Laat hier je reactie achter...