Paris - Tips voor toffe bezienswaardigheden -De Genietende Foodie

paris_to_see_overview

Alle standaard (toeristische) bezienswaardigheden die je in Parijs zou moeten zien, zijn in diverse reisboekjes zoals van Capital of de 100% reisgidsen terug te vinden. Welke plekken ik de volgende keer weer zou bezoeken? Je vindt ze hier…

Eiffeltoren & Sacré-coeur

Hiervan zijn er in mijn ogen maar 2 bezienswaardigheden die je tijdens elke trip naar Parijs even moet bezoeken, de Eiffeltoren en de Sacré-coeur.

paris_to_see_1

Parijs, de eiffeltoren en een mooie foto met vriend/vriendin/familie/vrienden ♥. Leuk voor in het plakboek! Loop daarna even de Seine over en geniet op de trappen rondom het plein voor Palais de Chaillot van een comedie/dans-show (deze zijn er vaak in elke seizoen).

paris_to_see_2

Deze plek raad ik je eigelijk alleen aan omdat je hier een fenomenaal uitzicht hebt over heel Parijs! Helaas hadden wij super veel mist zondagochtend, dus kon je net 10meter voor je uitkijken. Zoek dus wel een beter moment uit haha ;-)

Cadeau/interieurwinkel KREA_99
paris_to_see_3
Deze winkel kwamen wij tegen tijdens het wandelen door de Montmartre. Een super leuke cadeau/interieur winkel! Leuke hebbedingetjes, mooie kussens, aparte schrijfwaren en toffe dingen voor aan de muur. Zeker waard om een bezoekje aan te brengen!

paris_to_see_4

83 Rue de Dunkerque, 75009 Paris, Frankrijk
Uitstappen bij Metro Anvers (lijn 2, blauw) 

Wandel vanaf metrohalte Saint-Lazare naar de Seine
paris_to_see_6
Ik hou van rondlopen door een stad en de mooie plekjes ontdekken die de stad te bieden heeft. Je komt via deze route leuke winkelcentra tegen, leuke boetiekjes, fijne restaurantjes en genoeg koffietentjes.

paris_to_see_7

paris_to_see_8

paris_to_see_5
De kaart geeft de route aan. De route is als volgt: Als je uitstapt bij metrohalte Saint-Lazare, loop je door de “Passage du Havre (Fnac op de gevel)” naar de Rue de Caumartin. Deze weg loop je helemaal uit tot aan Boulevard de la Madeleine. Via deze weg loop je naar de Rue Royale, die overloopt in de Place de Concorde naar de Seine.

Tip: Mocht je nog een stukje verder willen lopen, kun je vanaf hier heel makkelijk heel de Champs-Élysées aflopen tot aan de L’Arc de Triomphe de l’Etoile. 

Ladurée
paris_to_see_9
Trek in iets zoets tussendoor of opzoek naar een lekkere souvenier uit? Voor de lekkerste macarons van heel Parijs (en van heel Europa) moet je bij Ladurée zijn! I love them ♥

Meerdere locaties in Parijs, maar als je de route hierboven volgt kom je Ladurée op de Rue Royale tegen! 

Kerstmarkt!
Parijs_christmas5
Ben jij de maand voor kerst in Parijs? Lees dan even dit artikel en dan begrijp je waarom je hier zeker even een bezoekje aan moet wijden.

Add Comment

Laat hier je reactie achter...