Recept // Vegetarische pasta met geitenkaas & walnoot - De Genietende Foodie

Wil je snel een gerecht op tafel zetten? Heb je trek in pasta? Maak dan deze vegetarische salade met geitenkaas & walnoot. Heerlijk!

Geitenkaas_2

Donderdagavond had ik behoorlijk veel behoeften om iets ongezonds te eten zoals hamburgers, patatjes, hapjes , verse pizza ofzo en ook om vooral niet zelf te koken. Maar aangezien ik maandag al patatjes op had en woensdag spareribs had besteld – Als ik dit zo schrijf is het echt een slechte eetweek… – moest ik persé iets gezonds eten.

Ik at alleen, dus bij de AH liep ik de maaltijdsalades maar even af. Ik zag een maaltijdsalade met geitenkaas, maar ik houd echt totaal niet van zongedroogd tomaatjes dus die viel af. Wel had ik toen opeens trek in geitenkaas. Ik kocht wat dingetjes, flanste zelf een salade in elkaar en die smaakte errrrrrg goed! Zeker de moeite waard om hem eens te proberen. Ik at hem als avondmaaltijd, maar je zou het prima als lunch kunnen eten met 2 personen.

Vegetarische pasta met geitenkaas & walnoot

Recept hoeveelheid: 1 persoon
Print het recept

Ingrediënten

  • 60 gram pasta fusili
  • 30 gram veldsla
  • ½ zoete appel in kleine stukjes
  • ½ paprika in kleine stukjes
  • 50 gram zachte geitenkaas in kleine stukjes
  • 1 handje walnoten klein gemaakt
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • el honing
  • italiaanse kruiden naar smaak

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking

  2. Snij de appel en de paprika in kleine stukjes. Hak vervolgens de walnoten klein. Doe de zojuist gesneden ingrediënten in een schaal  samen met de veldsla

  3. Meng in een klein schaaltje de olijfolie, honing en italiaanse kruiden door elkaar. Snij tot slot de geitenkaas in kleine stukjes

  4. Giet de pasta af en koel af met koud water. Doe de pasta bij het salademengsel, voeg de dressing toe en roer alles door elkaar heen.

  5. Serveer de salade op een bord en strooi de blokjes geitenkaar eroverheen. Maak de salade af met de walnootsnippers en een beetje olijfolie. Voeg eventueel naar smaak peper toe.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Enjoy!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Geitenkaas_1

Add Comment

Laat hier je reactie achter...