Sushi bowl ♥ - DGF

Afgelopen zaterdag wilde ik iets gezonds eten, het liefste iets met vis én het moest niet te lang duren. Deze rijkgevulde sushi bowl is echt een dikke dikke aanrader!

Sushibowl_2

Het is een recept uit het kookboek van de meiden van CHICKSLOVEFOOD. Ik gebruikte hun recept als basis en voegde er nog een paar extraatjes aan toe zodat het een mega gevulde sushi bowl werd!

Wat heb je nodig voor 2 sushi bowl’s?
2 norivellen
200 gram sushirijst
150 gram verse zalmfilet (ik had een 4 euro zalmfilet van de AH)
8 surimisticks
1 avocado
een stukje komkommer
2 bosuitjes
soyasaus
2 el geroosterde sesamzaad (die ik dus helemaal vergeten was, maar wat denk ik wel echt super lekker erbij is!)

Sushibowl_1

Tip: Lekker met wasabimayonaise!
Neem 3 eetlepels mayonaise op 2 theelepels wasabi en meng dit goed. Proef hem wel steeds tussendoor zodat deze niet te pittig is, aangezien de sterkte van de wasabi per merk heel erg kan schelen.

Hoe maak je het?
1. Kook de sushirijst volgens de verpakking. Ik gebruikte zelf een rijstenkoker (tijdens de paar keer dat ik OOIT sushi maakte vond ik namelijk dat ik er echt een nodig had haha).
2. Terwijl de sushirijst aan het koken is, kun je prima de ingrediënten alvast snijden. Snij als eerst de norivellen in kleine stukjes. Snij daarna de 2 bosuitjes op in kleine ringen. Maak van het stuk komkommer kleine sliertjes en snij de avocado in kleine reepjes (doe er een beetje citroensap overheen tegen de verkleuring).
3. Nu kun je de surimisticks lostrekken tot dunne lange slierten en de zalm op “sashimi wijze” snijden.
4.  Maak nu de wasabimayonaise indien je deze erbij wilt
5. Wanneer de rijst klaar is met koken en afkoelen, verdeel je de hoeveelheid in 2 schalen. Vervolgens verdeel je alle ingrediënten over de 2 schalen.

Eet hem met stokjes en geniet van rijkgevulde sushi bowl. I really ♥ sushi, maar deze sushi bowl ga ik echt nog héél vaak maken!
ENJOY! 

Sushibowl_3

 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...