Recept // Zelf maken: 3x mini croissants - De Genietende Foodie

Recept // Zelf maken: 3x mini croissants

Zelf mini croissants maken met vers deeg? Heerlijk! Of je nu een brunch geeft of je geliefde verrast, deze drie vullingen zijn een heerlijke twist.

Brunchen, ik houd ervan. Veel verschillende gerechten op tafel met prachtige smaken, heerlijk! Vooral de brunches waarbij iedereen iets mee brengt. Niet alleen super leuk om elkaars kookkunsten te proeven, maar ook om inspiratie op te doen voor je eigen gerechten. Zoek jij nog een makkelijk en snel gerecht voor de brunch? Deze 3 verschillende mini croissants zijn een aanrader!

23 Maart 2017 – Ondertussen deel ik alweer meer dan 2,5 jaar recepten, reisverhalen & hotspots op De Genietende Foodie. Soms kom ik tijdens het bladeren wel eens een recept tegen waarvan ik denk ‘dit kan echt niet meer Kim’. Sommige foto’s laat ik gewoon staan, dat hoort er immers een beetje bij. Alleen bij deze croissants, ik kon er gewoon niet mee leven. Daarom een kleine update aan zowel de foto’s als de recepten. 

De basis voor je mini croissant

Het recept is onwijs simpel, zeker aangezien ik gebruik maak van vers croissant deeg. De ‘24 party croissants verse deeg‘ van Danerolles zijn voor deze recepten echt ideaal in gebruik. Je kunt hiermee per soort 8 mini croissants maken of natuurlijk 3 busjes gebruiken ;-)

Doen: Verwarm vooraf de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit op de werkbank en snij het deeg op de stippellijn door met een klein (aardappelschil)mesje. Volg nu de aanwijzingen bij de verschillende recepten.

Croissant met zalm

De mini croissant zijn natuurlijk ideaal voor een willekeurige brunch, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, zoals met kerst of pasen. Zeker de variant met zalm is voor een brunch een net iets bijzonderdere versie. Het gerookte van de zalm komt mooi naar voren in deze croissant, vooral doordat de zalm licht is verwarmd. Ook afgekoeld bevat dit hapje een heerlijke smaakexplosie.

Extra benodigdheden
gerookte zalm
een beetje dille
peper
opgeklopte eidooier
Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel je er maakt

Zo maak je het
1. Snij de gerookte zalm in kleinere plakken. Leg voor 1 croissant een plakje zalm op het gehele deeg. Bestrooi naar smaak met dille en peper. Rol de croissant op.

2. Herhaal met overige croissants. Leg de croissant op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de croissant met de opgeklopte eidooier. Zet voor 6-8 minuten in de voorverwarmde oven tot lichtbruin gekleurd.

Croissant met chocolade

Niet voor niets zijn de Fransen een groot voorstander van ‘pain au chocolat‘. Met deze variant doe je de grootste chocolade liefhebber een heel groot plezier. De gesmolten chocolate blijft namelijk ook koud lekker smeuïg, zelfs een dag na bereiding.

Extra benodigdheden
pure chocolade, 65% cacao
Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel je er maakt

Zo maak je het
1. Hak voor 8 mini croissants 40 gram pure chocolade fijn met een mes.
2. Verdeel de chocolade over het breedste gedeelte van het deeg. Bewaar een beetje voor de topping. Rol de croissants op.
3. Leg de croissant op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de croissant met de overgebleven chocolade. Zet voor 6-8 minuten in de voorverwarmde oven tot lichtbruin gekleurd.

Croissant met ham&kaas

Het gebeurt maar al te vaak, een plak kaas op een verse croissant. Zelf houd ik er niet zo van. Gek eigenlijk, want juist van deze variant met gesmolten kaas word ik hartstikke enthousiast. Zeker in combinatie met de ham, heerlijk. Dit maakt het echt een goede optie voor bij de brunch.

Tip: Niet zo fan van ham? Maak hem dan met zalm of laat de ham weg

Extra benodigdheden
geraspte kaas naar voorkeur
een plak achterham
opgeklopte eidooier
Hoeveelheden zijn afhankelijk van hoeveel je er maakt

Zo maak je het
1. Beleg het deeg met een plakje ham, ter grootte van het deeg. Leg op het breedste gedeelte een beetje geraspte kaas en rol de croissant op.
2. Herhaal met overige croissants. Leg de croissant op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de croissant met de opgeklopte eidooier. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Zet voor 6-8 minuten in de voorverwarmde oven tot lichtbruin gekleurd.

Wat is jouw favoriet? Ik weet zeker, met deze heerlijke soorten mini croissants ga je jouw gasten op een brunch of je familie in het weekend heel blij maken. Geniet ervan! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...