10x Food Festivals 2015 - De Genietende Foodie

Dit paasweekend is de aftrap van het Food Festival seizoen. Hippe food festivals waar toffe food trucks de lekkerste & mooiste gerechten serveren, fijne muziek uitnodigt om een dansje te doen en de relaxte sfeer zorgt dat je heerlijk kunt genieten. De must-visit festivals van 2015 kun je in dit artikel vinden, chronologisch op datum.

Culy food festival – 4 & 5 april in Amsterdam

De aftrap begint tijdens het paasweekend met het Culy food festival, het food festival van het online culinair platform Culy. Er zijn workshops en proeverijen zoals van Brandt & Levie, wijn/cider proeverijen en Tony’s Chocolonely Smaakworkshop. Ook staan er diverse food trucks, kun je mee doen aan de Vergeten Groente Bingo en is er zelfs bioscoop met foodfilms (waaronder Sergio Herman’s Fucking perfect).

 

Food Soul Festival – 1,2 & 3 mei in Noordwijk aan Zee

Voor dit gratis festival wordt op 1,2 en 3 mei het plein rondom de vuurtoren van Noordwijk aan Zee omgetoverd tot openlucht restaurant. Op dit sfeervolle, kleine festival genaamd Food Soul Festival zullen ongeveer 15 food trucks aanwezig zijn, zoals De Witte Snor & de oesterbar. Door de unieke locatie heb je een ’s avonds een prachtig uitzicht over zee!

 

Rollende keukens – 13 t/m 17 mei in Amsterdam

Het westergasfabriek zal tijdens het Hemelvaart weekend omgetoverd worden als festival terrein voor de Rollende keukens! Een verzameling van diverse food trucks zullen aanwezig zijn om hun lekkere recepten te serveren. Door de grote opzet kun je hier veel verschillende keukens vinden, waardoor je smaakpupillen zeker geprikkeld zullen worden. En, de toegang is gratis!

 

Trek Rotterdam

Food Truck Festival TREK14 t/m 17 mei in Rotterdam – Check HIER Sfeerimpressie + andere locaties

Het Food truck Festival TREK biedt live muziek, een variëteit aan theater en natuurlijke lekker eten uit diverse food trucks. Dit gratis festival zal op 14, 15, 16 en 17 mei het Vroesenpark in Rotterdam betrekken. Kijk ook op hun Facebook pagina voor de andere locaties, aangezien dit toffe festival door Nederland trekt!

 

Piccalilli food camp

Piccalilli Food Camp – 29 mei in Rotterdam

In het Museumpark in Rotterdam zal op 29 mei tijdens het Piccalilli Food Camp Festival plaats zijn voor dansjes, drankjes en lekkere gerechten. Naast de 30 lekkerste en leukste foodtrucks zullen er food workshops, arcadekasten, een zweefmolen en een groot openlucht podium zijn. Wil je weten wat je nog meer kunt verwachten? Houd dan de Facebookpagina van dit festival in de gaten.

 

Taste of Amsterdam – 4 t/m 7 juni in Amsterdam

Tijdens Taste of Amsterdam kun je de beste Nederlandse en internationale chefs aan het werk zien. Je kunt diverse ‘signaturen dishes’ proeven in het Amstelpark in Amsterdam, maar ook zelf aan de slag gaan in een keuken. Er zijn verschillende foodtrucks, chefs en restaurants tijdens dit festival aanwezig. Bekijk het volledige programma hier. De kaartjes kun je kopen via de website van Taste of Amsterdam.

 

Rrrollend rotterdam

Rrrollend Rotterdam  – 12 t/m 14 Juni in Rotterdam – Nieuwe editie in 11, 12 & 13 September

Rotterdam Noord is upcoming en daardoor steeds vaker de locatie voor toffe festivals. Rrrollend staat tijdens hun rondtrek door Nederland op 12, 13 en 14 juni op het Noorderplein in Rotterdam. De sfeer was vorige jaar heel fijn, mede door de mooie locatie & toffe trucks. Mocht de datum of de locatie je niet uitkomen, kijk dan even op de website. Naast Rotterdam staat Rrrollend nog in 11 andere steden.

 

Raw Food Festival – 14 Juni in Amsterdam

Superfood & rawfood fans opgelet! Op 14 juni vind het Raw food festival plaats in Boerderij Lagerlust in Amsterdam. Het is een festival met workshops, lezingen en een markt rondom raw food cuisine, raw chocolade, superiors, tarwegras en detox. Ideaal voor de liefhebbers om rond te neuzen of om nieuwe producten te ontdekken.

 

Parade rotterdam

De Parade – 18 t/m 28 juni in Rotterdam

Het gaat bij theaterfestival De Parade niet alleen om het lekkere eten van de food trucks, maar ook om het theatrale aspect van het festival. Veel informatie over de 2015 editie is er nog niet bekend, maar hopelijk zal er, net als voorgaande jaren, een cinerama aanwezig zijn, toffe acts en de zweefmolen. Naast Rotterdam kun je hier de andere locaties en data vinden.

 

Bacchus Wijnfestival 2015 – 4 t/m 6 september in Amsterdam

In het Amsterdamse Bos zal ook dit jaar weer het Bacchus Wijnfestival plaatsvinden. Een relaxte sfeer, live band als achtergrondmuziek, veel diverse foodtrucks en een wijnglas dat je bij diverse wijnimporteurs kunt laten vullen. Dat is kort wat het Bacchus Wijnfestival is. Kijk hier voor de sfeerimpressie van dit geweldige foodfestival!

 

Dit was het lijstje met must-visit food festivals in 2015! Ik zal zelf sowieso op Culy, TREK, Rrrollend Rotterdam & Bacchus zijn te vinden. Welk festival (of festivals) ga jij in 2015 sowieso bezoeken?    

Ter info: Alle bronnen komen van de website’s en/of Facebook pagina’s gelinkt in de tekst onder de foto’s

2 Comments

  • Britt 3 april 2015 19:22

    Leuke post mop! Naar welke gaan we samen hihi? :) Geniet van het paasweekendje!

    • Kim 4 april 2015 19:16

      Thanks schat! Ik stuur je wel even een appie hihi ;-). Jij ook fijne paasdagen!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...