Aziatische zalmsalade - De Genietende Foodie

Recept // Aziatische zalmsalade

De glas noodles, de zelfgemaakte dressing en de sesamzaadjes geven deze simpele zalmsalade een échte Aziatische smaak!

aziatische-zalmsalade-1

Een tijdje geleden heb ik met vriendinnetjes gegeten bij Little V, een vietnamees restaurant in Rotterdam. En ik kan je verzekeren, hier vindt je naast heerlijke gerechten en een prachtige interieur ook nog eens een goede inspiratie voor je avondeten!

De Aziatische keuken is een kunst opzich, bijvoorbeeld de manier hoe zij werken met verse kruiden (koriander!), groentes en oliën. Het worden mooie, smaakvolle gerechten juist doordat je hele natuurlijke smaken gebruikt, deze combineert en weinig extra’s toevoegt aan gerechten. Deze Aziatische zalmsalade is eigenlijk ook helemaal niet zo spannend qua ingrediënten, maar de dressing, glas noodles en sesamzaadjes geven de salade juist die écht Aziatische smaak!

Aziatische salade

Recept hoeveelheid: 2 personen

De glas noodles, de zelfgemaakte dressing en de sesamzaadjes geven deze simpele zalmsalade een échte Aziatische smaak!

Print het recept

Ingrediënten

  • 50 gram glas noodels
  • 40 gram veldsla
  • 100 gram groene asperge tips
  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram cherry tomaten
  • 2 bosuien
  • sesamzaadjes naar smaak
  • wokpan
  • 1 scheut olijfolie

De saus:

  • 4 theelepels soya saus
  • 1 theelepel vis saus
  • ¼ limoen uitgeknepen

Bereiding

  1. Kook ongeveer 1L water in een waterkoker. Halveer de cherry tomaten en snij de bosui in kleine ringen. Snij vervolgens de gerookte zalm in kleine stukjes.
  2. Doe de glas noodles in een pan en giet hierbij het gekookte water (totdat onder water staat). Kook de glas noodles volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit de wokpan met een klein beetje olijfolie. Wok hierin ondertussen de asperge tips voor ongeveer 5 minuten.
  3. Meng nu de ingrediënten voor de saus (4 theelepels soya saus, 1 theelepel vis saus, ¼ limoen, uitgeknepen ) met elkaar.
  4. Giet de glas noodles af en laat deze afkoelen in een bak met koud water. Meng vervolgens alle ingrediënten (de wok noodles, veldsla, asperges, zalm, cherry tomaten en bosui) door elkaar. Garneer af met sesamzaadjes en de saus.

Notities

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Add Comment

Laat hier je reactie achter...