Burger met gegrilde groenten - De Genietende Foodie

Deze burger is in een gezonder jasje gestoken. Zo is die minder vet, eten je meer groenten dan gebruikelijk op een burger én heb je alsnog de smaak van een echte hamburger!

Vegie burger - 2

Als je een burger maakt is het wellicht iets minder gebruikelijk om gegrilde groente te gebruiken. Naast dat je een goede hoeveelheid groenten naar binnen krijgt, zorgen de groenten ook voor een lekkere stevige bite. Plus, de combinatie van gegrilde courgette en paprika zorgen voor een mooie combinatie. Hoe jij deze burger in een handomdraai op tafel zet, lees je hieronder.

Wat heb je nodig? (voor 1 burger)
1 maïsbol – 1 extra magere hamburger – 2 blaadjes ijsbergsla – mozzarella – 1 pakje gemengde gegrilde groenten (of verse courgette en paprika) – mayonaise (Ik gebruikte Hellmann’s, geeft een wat zuurder effect) – bakboter

Tip 1: Je kunt de maïsbol ook vervangen door een zaden en pitten bol. Geeft nóg meer gezonde toevoegingen aan je burger!

Tip 2: Ik was lui, dus ik kocht kant-en-klare gegrilde groenten (van bijv. AH). Je kunt de groenten ook grillen in een grillpan. Leg de groenten dan tegelijk met de burger in de grillpan en draai de groenten slechts 1 maal om.

Hoe maak je het?
1. Verzamel en snijd eerste de ingrediënten; Haal 2 blaadjes van de krop ijsbergsla af, snij 3 plakjes mozzarella en snij de maïsbol doormidden. Doe waar mayonaise op de onderzijde van de maïsbol. Leg de 2 blaadjes van de krop ijsbergsla daar boven op de onderzijde van de maïsbol.

2. Doe bakboter in een koekenpan en leg de hamburger hierin. Bak deze in ongeveer 8 minuten bruin. Verwarm ondertussen de gemene groenten op in de magnetron (volgens de instructies op de verpakking).

3. Nu kun je de burger gaan bouwen. Leg op de ijsbergsla de gegrilde paprika, daarboven op de hamburger, vervolgens de 3 plakjes mozzarella en de courgette. Maak de burger af met mayonaise.

En nu aanvallen! Geniet van deze lekkere, gezonde burger met gegrilde groenten.
Op zoek naar meer hamburger inspiratie of een minder gezonde variant? Kijk dan eens hier of hier.

Vegie burger - 1

Add Comment

Laat hier je reactie achter...