Couscous salade met geitenkaas - De Genietende Foodie

Salades zijn ideaal om ingrediënten die nog in je koelkast liggen mee op te maken. Vandaag een couscous salade met geitenkaas die je als lunch of avondeten kunt eten!

couscous-1

Wat heb je nodig? (2 personen)

150 gram couscous – half groenten bouillon blokje – 15 cm komkommer, geschild – 1 avocado – 1 rode ui – 250 gram cherry tomaten – 3 handjes jonge bladsla met rucola – 100 gram geitenkaas (President, 6 voorgesneden pakjes) – 4 theelepels groene olijven, voorgesneden in plakjes – 2 theelepels peterselie – een scheut olijfolie extra vierge – peper

Wat moet je doen?

  1. Kook water en doe 150 ml kokend water in een maatbeker. Voeg het bouillon blokje toe en roer totdat deze is opgelost. Leg de couscous in een platte schaal, schenk de bouillon over de couscous en dek af met zilverfolie. Laat dit ongeveer 8 minuten wellen.
  2. Snij in de tussentijd de ingrediënten. Snij de komkommer en de avocado in blokjes. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Halveer de cherrytomaten en snij tot slot de geitenkaas in blokjes.
  3. Haal het zilverfolie van de schaal met couscous en schraap de couscous los met een lepel. Voeg alle ingredienten vervolgens toe aan de couscous en bestrooi de salade met olijfolie en peterselie. Voeg naar smaak peper toe.

Tip van lezeres Marlissa:
Als je niet zo van de geitenkaas houdt kun je het vervangen voor bijvoorbeeld Feta of mozzarella ;-)

couscous-2

Mocht je nog wat overhebben van deze salade kun je het prima in een bakje doen en de volgende dag meenemen naar werk of school. Het lekkerste is om het direct de volgende dag te eten. Geniet ervan!

3 Comments

  • Petra 18 mei 2015 21:18

    Ziet er lekker uit… ga ik zeker maken, met de geitenkaas :)

  • Marlissa 13 mei 2015 12:57

    Klinkt helemaal lekker! Alleen vervang ik de geitenkaas voor feta of mozzarella haha

    • Kim 16 mei 2015 10:59

      Slim inderdaad als je niet van geitenkaas houdt! Ik zal hem als tip erbij zetten ;-)

Add Comment

Laat hier je reactie achter...