Food Festivals - September 2015 - De Genietende Foodie

De afgelopen maanden waren er elke weekend in Nederland Food Festivals in overvloed. Het seizoen duurt nog een maand en in September staan er nog genoeg toffe events gepland …

trek15

Het Food festival seizoen is in volle trek. Vanaf April kon je door heel Nederland elke weekend wel een tof festival (of  twee!) bezoeken. Er kwamen dit jaar een hoop nieuwe gezichten bij, zowel op het gebied van festivals als van Food Trucks. Keuze stress was er vaak genoeg, wat eigenlijk wil je alles op zo’n festival wel proeven. Maar niet getreurd, het seizoen is nog niet voorbij. September heeft nog genoeg leuke food festivals in het vooruitzicht!

Bacchus Wijnfestival 2015 – 4 t/m 6 september in Amsterdam

In het Amsterdamse Bos zal ook dit jaar weer het Bacchus Wijnfestival plaatsvinden. Een relaxte sfeer, live band als achtergrondmuziek, veel diverse food trucks en een wijnglas dat je bij diverse wijnimporteurs kunt laten vullen. Dat is kort wat het Bacchus Wijnfestival is. Kijk hier voor de sfeerimpressie van vorig jaar van dit geweldige food festival!

trek12

Food Truck Festival TREK – 10 t/m 13 September – Westbroekpark in Den Haag

Het Food truck Festival TREK trapt hun rondreis door Nederland in het Hemelvaartsweekend af in Rotterdam en eindigt hun tour in het Westbroekpark in Den Haag. TREK biedt live muziek, een variëteit aan theater en natuurlijke lekker eten uit diverse food trucks. Dit gratis festival zal op 10, 11, 12 en 13 September het Westbroekpark in Den Haag betrekken. Kijk ook op hun Facebook pagina voor meer informatie.

Rrrollend Rotterdam  – 11, 12 & 13 September – Noordplein in Rotterdam

Rotterdam Noord is upcoming en daardoor steeds vaker de locatie voor toffe festivals. Rrrollend stond in Juni dit jaar al eerder in Rotterdam, maar zal op 11, 12 en 13 September weer het Noordplein in Rotterdam betreden. De sfeer was vorige editie (en vorige jaar!) heel fijn, mede door de mooie locatie, toffe unieke trucks & gezellige drukte. Rotterdam is dit jaar niet de laatste locatie, gezien Rrrollend in September ook nog in Groningen en Den Haag staat!

Slowfoods

Slowlands – 11, 12 & 13 September – Landgoed Velder in Boxtel

De eerste editie van Slowlands vind het weekend van 11 september plaats in Boxtel. Een festival waarbij je tijdens een dansje op de muziek van diverse bands en dj’s geniet mét gastronomische eten! Vindt 40 verschillende wijnen in het wijnlokaal, proef 1 van de  60 speciaalbieren of kies voor onder andere spirits, cocktails of whiskey’s. Qua eten kun je ook je hart ophalen, omdat diverse restaurants een pop-up restaurant openen op Slowlands! Daarnaast kun je de leukste en beste food trucks van Nederland ook op dit festival vinden, een pubquiz doen, aan een wijnproeverij deelnemen of een bierwandeling doen. Meer informatie over dit festivals en ticketprijzen vind je op de website.

Rotterdam Oogstfestival – 19 September – Heemraadsplein in Rotterdam

Alles rondom een straal van 50km is Rotterdamse Oogst. Voedsel wordt via een markt van de boer naar het bord gebracht. Hierbij staat gezonde en duurzame productiewijze voorop, van Westlandse zuivel tot schapensalami uit de Hoekse Waard. Op zaterdag 19 september vieren ze de oogst, van zowel boeren als stadse producenten maar ook kunstenaars en muzikanten. Dit jaar staan de machines, apparaten en rare gereedschappen in de hoofdrol en kun je rondwandelen over de altijd gezellige Oogst markt.

Food Festival Delft – 20 september – Doelenplein in Delft

Meer op zoek naar gezond voedsel tijdens een festival? In Delft vindt je het gratis Food Festival Delft dat compleet in het teken staat van de gezonde leefstijl. Je kunt meedoen aan workshops en proeverijen of je kunt presentaties bijwonen over gezond eten. Ook is er een foodmarket met food trucks en kraampjes, waar je kunt gezonden producten kunt proeven.

Rauwkost-oktober-rotterdam

RAUWKOST – 3 en 4 oktober – Groot handelsgebouw (naast CS) in Rotterdam

Rauwkost is hét evenement dat je zeker weten nog moet bezoeken. Het concept is namelijk echt geweldig! Rotterdamse chefs bereiden hun signature dishes voor je neus, in geïmproviseerde keukens.  Voor een kleine prijs (1 – 7 euro) kun je deze gerechten proeven en sommeliers zorgen ervoor dat je wijn bijpassend is. Aanwezige koks zijn onder andere Milan Gataric (Lux), Pepijn Schmeink en Remco van Erp (Dertien) en Gert Blom (Amarone). Nieuwsgierig? Hier lees je meer over dit toffe festival.

Ga jij ook nog een paar festivals bezoeken in September? Waar en wanneer kom ik jou tegen?

Add Comment

Laat hier je reactie achter...