Frisse springrolls met gerookte kip - De Genietende Foodie

Recept // Frisse springrolls met gerookte kip

Het zonnetje laat zich de komende week weer flink zien in Nederland. Deze frisse springrolls met gerookte kip maak je in een hand omdraai én je hebt er geen pan voor nodig!

springroll 2-780

Ik probeer de laatste tijd steeds meer verschillende wereldkeukens uit. Een beetje experimenteren, zoeken naar nieuwe smaakcombinaties of juist creatieve ideeën testen. De Aziatische keuken is mij nog niet heel erg eigen, dus een recept met rijstvellen leek mij een goede start van een nieuwe kookrelatie.

Dit recept roept bij mij gelijk de woorden ‘zomer’, ‘gemakkelijk’ en ‘koud ook lekker’ op. Zoals je waarschijnlijk wel van mij verwacht, gaf ik een eigen draai aan de zogeheten “Springrolls”. Het recept is – naast de rijstvellen en soja saus – niet erg Aziatisch meer maar wel erg lekker!

Dit recept is ideaal als avondeten tijdens een warme zomeravond, maar kan ook prima als lunch of hapje tijdens een feestje.

springrolls 4 - 780

Frisse springrolls met gerookte kip

Recept hoeveelheid: 4 springrolls

Deze frisse springrolls met gerookte kip maak je in een hand omdraai én je hebt er geen pan voor nodig! Een heerlijk fris gerecht als maaltijd of snack.

Print het recept

Ingrediënten

  • 4 rijstvellen (Bijv. bij toko of supermarkt)
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • 15 cm komkommer
  • 2 bosui
  • mango
  • soja saus

Bereiding

  1. Snij als eerst de gerookte kipfilet, de avocado, de komkommer, de bosui en de mango in reepjes.
  2. Pak een bord en leg hierop een rijstvel. Maak deze aan beide zijden vochtig met koud water. Laat deze ongeveer 45 seconden liggen in het water. De rijst vellen worden of bobbelig of gaat krullen, afhankelijk van de soort vellen. Haal het geweekte rijstvel van het bord en leg op een snijplank.
  3. Verdeel de ingrediënten op de snijplank grofweg in vieren. Leg een mix van een deel van de ingrediënten (kip, mango, komkommer etcetera) op ¼ van het rijstvel neer, precies zodat je nog een klein stukje van het rijstvel over de ingrediënten heen kunt vouwen. De overige ¾ deel van het rijstvel blijft leeg. Klap de zijkanten van het rijstvel naar binnen, en rol vervolgens het rijstvel op tot een pakketje (zie foto). Oefening baart kunst!

Notities

Tip. Na het schrijven van dit recept bedacht ik mij dat het vouwen nog makkelijker gaat als je de ingrediënten in kleine stukjes snijdt. Meng ze even in een kom, beleg het rijstvel en rol de springrolls een stuk eenvoudiger.

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

En voilà! Klaar! Serveer met wat soja saus, om de springroll tijdens het eten in te dippen. Wat vind jij van deze spring rolls? Staat deze zomerse variant vanavond bij jou op het menu? Eet smakelijk! 

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

Springrolls 1 - 780

 

Add Comment

Laat hier je reactie achter...