Frisse salade met zalm & garnalen - De Genietende Foodie

Deze vissalade met zalm en garnalen is een lekkere zomerse salade. Heerlijk fris en licht van smaak. Stokbroodje erbij & genieten maar!

zalmsalade

Door het zonnetje gister kreeg ik ontzettend trek in een luchtige, frisse vissalade als avondeten. Het recept deel ik graag met jullie, aangezien het een makkelijk te maken en erg lekkere salade is!

Frisse vissalade met zalm & garnalen

Recept hoeveelheid: 2 personen
Print het recept

Ingrediënten

  • 200 gram gerookte zalm
  • 250 gram gepelde roze garnalen
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • ¼ deel van een ijsbergsla
  • 10 cm komkommer
  • 1 paprika
  • 1 el dille
  • 1 el verse peterselie
  • 1 scheut extra vierge olijfolie
  • peper naar smaak

Bereiding

  1. Snij de zalm, ijsbergsla, komkommer en paprika in blokjes. De rode ui snij je in dunne halve ringen. De tomaten snij je fijn in kleine halve reepjes. De roze garnalen kun je direct door de salade doen.

  2. Vervolgens meng je alle ingrediënten met de dille, peterselie, olijfolie en peper door elkaar.

Notities

Tip: Wij aten er ciabatta brood met zeezout boter bij, maar je kunt de salade ook prima zonder koolhydraten eten!

© Recept & fotografie: Kim Alstede - De Genietende Foodie

Hopelijk komt het zonnetje snel weer door, want dit is een perfecte, snelle salade voor een zomers dag! Enjoy!

Meer recept inspiratie? Kijk dan ook even hier in het complete overzicht.
Ga je aan de slag met een recept? Vergeet dan niet mij te taggen via Facebook & Instagram of gebruik de hashtag #degenietendefoodie. Ik vind het super leuk om jou creatie terug te zien!

1 Comment

  • Sammie 6 mei 2015 11:48

    Mmm, klinkt goed, garnalen vind ik heerlijk, zou de zalm wel achterwegen laten :) ben ik niet zo dol op

Add Comment

Laat hier je reactie achter...